8,5 milioane lei investiți în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului municipal Făgăraş

Spitalul municipal „Aurel Tulbure” din Făgăraş intră în şantier. Primăria Făgăraş a contractat lucrări în valoare de 3,494 milioane lei fără TVA pentru reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului de specialitate. Acesta este Lotul 1 al unui contract de aproape 8,5 milioane lei ce include şi dotarea ambulatoriului. Un al doilea lot al contractului vizează achiziţia de echipamente medicale noi pentru ambulatoriu.

Echipamentele medicale sunt mai scumpe decât lucrările de reabilitare

În urma licitaţiei finalizate la sfârșitul lunii decembrie, asocierea formată din ROADCONSTRUCT şi EUROPAN PROD va asigura, pentru proiectul de reabilitare şi modernizarea  a ambulatorului spitalului, atât proiectarea, cât şi serviciile de asistenţă tehnică pentru lucrări. Aceeaşi asociere va asigura şi intervenţiile propriu-zise, perioada de desfăşurare a contractului fiind de maxim 18 luni. Faţă de estimarea iniţială a valorii acestui lor, de 3,530 milioane lei fără TVA, asociaţia câștigătoare a avenit cu o ofertă de 3,494 milioane lei.  

În paralel cu acest lucrări de reabilitare a clădirii, Spitalul va comanda şi echipamente medicale noi pentru ambulatoriu. Acestea vor fi livrate în cadrul celui de al doilea Lot al contractului, ofertat la valoare de 5,136 milioane lei, faţă de 5,138 milioane lei. Câştigătorul este firma VERSA SYSTEM SRL.

Clădirea ambulatoriului a fost ridicată în 1938

Primăria Făgăraș a lansat încă din luna iulie anunţul pentru licitația de modernizare şi echipare a ambulatoriului Spitalului municipal „Aurel Tulbure”. Valoarea  totală estimată a contractului a fost de 8.668.243 lei, fără TVA. Pentru acest proiect, proiect autoritățile locale au obținut o finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.  Conform anunțului licitației, Ambulatoriul care funcționează acum în corpul principal al spitalului și în alte corpuri de clădire va fi mutat în imobilul Secției de Pediatrie.  Clădirea în care va funcționa Ambulatoriul a fost construită în 1938 și va intra în reparații capitale. Ulterior va fi adusă și aparatura. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.