„Semințele” plantate de Coliban de anul trecut nu au prea răsărit. În bugetul municipiului Brașov pentru 2022 se regăsesc cam aceleași studii anunțate și anul trecut

Anul trecut, primarul Brașovului, Allen Coliban, declara că anul 2021 este unul în care a „plantat semințe”, referindu-se la studii, strategii și alte documente, care să fie puse în aplicare în 2022. Era de așteptat ca anul acesta să răsară „plăntuțele”, numai că acest lucru nu s-a prea întâmplat.

Practic, în proiectul bugetului din acest an, la care a lucrat și „Fabrica de proiecte”, cum și-a denumit primarul echipa anul trecut, se regăsesc multe studii sau proiecte anunțate în 2021 sau în anii precedenți.  

Câteva proiecte „rostogolite” de la un an la altul: 

  • Parcare park & ride Bartolomeu – pregătit de administrația Scripcaru,  dar neînceput de noua conducere a Primăriei.
  • Amenajarea celor două trasee de ciclism (Valea Cetății – Poienelor, Poienelor – Gară – Centrul Civic) – proiect pentru care a fost obținută finanțare europeană în fosta administrație. Lucrările nu au început.  
  • Centre de permanență în cartiere  – proiect anunțat de Scripcaru în campania electorală și asumat de noua conducere a Primăriei. Anul trecut ar fi trebuit să se pregătească documentațiile tehnice. În bugetul pe acest an apare un „Centru pilot de asistență medicală comunitară”. 
  • Stadionul Municipal Brașov – întocmire Studiu de fezabilitate. Apare de mai mulți ani în proiectul de buget, indiderent de administrație. 
  • Studiul de fezabilitate și Proiectul tehnic pentru parcarea subterană din Centrul Civic. 

Dacă anul acesta se vor „prinde semințele” în sfârșit, rămâne să vedem abia anul viitor, la următorul „ciclul agricol”. Adică la formularea următorului proiect de buget local. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.