Ministerul Transporturilor se pregătește să dea Primăriei Brașov gara. Ce condiții va impune ministerul

Dacă în urmă cu mai mulți ani, Primăria Brașov „bătea la ușa” Ministerului Transporturilor cerând să preia Gara Mare pentru a pune în aplicare un proiect de modernizare, acum situația s-a schimbat, cel puțin la nivel declarativ. 

Mai exact, vineri, la Bistrița-Năsăud, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că „autoritățile locale, dacă, dacă pot, vor primi din partea noastră toate aceste bunuri (gări, terenuri – n.red.) în administrare, astfel încât lucrurile să intre pe un făgaș normal. Se lucrează acum la Ministerul Transporturilor la cadrul legal care să permită acest lucru”.

Conform explicațiilor ministrului, clădirile gărilor ar urma să treacă în administrarea autorităților locale, cu anumite condiții, respectiv păstrarea facilităților privind vânzarea de bilete. 

În opinia lui Grindeanu, „toată infrastructura CFR, cea care ține de partea imobiliară, respectiv gări, terenuri, peroane, fie nu sunt întreținute deloc, fie, în proporție de 90 % arată de zici că a trecut și pe aici războiul”. 

În anii trecuți, planurile pentru Gara mare erau măreţe. Municipalitatea brașoveană a anunțat în mai multe rânduri, în ultima decadă, că va încerca să preia gara și a pregătit chiar și un proiect de modernizare a gării, dar și de transformare a acesteia într-un mini mall. (DETALII MAI JOS)  Demersurile făcute în trecut de Primăria Brașov nu au avut succes.  

 

FOTO&VIDEO. Primăria Brașov a prezentat primul concept pentru modernizarea Gării Brașov. Casieriile vor fi mutate la etaj, iar parterul va deveni „mini-mall“

 

Acum rămâne de văzut dacă actuala conducere a Primăria Brașov va fi dispusă să preia Gara Brașov şi dacă are şi un plan concret pentru modernizarea ei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.