Sfârșitul de săptămână în județul Brașov, marcat de concursuri sportive. Brașov Marathon nu este singurul concurs de atletism

Sfârșitul de săptămână în județul Brașov e marcat de concursuri sportive.

Dacă încă nu te-ai înscris la cea de-a X- a ediție a Brașov Marathon, care se desfășoară în perioada 3 – 5 iunie, nu te descuraja, ai ocazia să participi la un astfel de eveniment în localitatea Recea, în data de 4 iunie. Anul 2022 marchează cea de- a XI-a ediție a Crosului Ion Ogoranu, o competiție de atletism, care se adresează persoanelor de toate vârstele. 

Cel care a inițiat proiectul este profesorul de educație fizică și sport, Nelu Avram, care își desfășoară activitatea didactică la Școala Gimnazială Recea și care ocupă, totodată, și funcția de vicepreședinte al ATEC Berivoi, o asociație non-guvernamentală din Țara Făgărașului, ce are ca scop promovarea turismului durabil, responsabil, precum și educația, sportul și cultura de calitate. Omul care a venit cu această idee spectaculoasă, de a îmbina sportul cu istoria, în anul 2020 a fost desemnat de Asociația Județeană de Atletism Brașov drept „Organizatorul Anului”.

 

 

Anul acesta, cei interesați au posibilitatea de a se înscrie atât la numărul de telefon 0744638563, cât și la adresa de email neluavram1@yahoo.com, fără a plăti taxă de participare, ceea ce ne face să le fim recunoscători celor care susțin crosul, de la părinți și administrația locală, la parteneri și sponsori (Primăria Recea, ATEC Berivoi, Normandia SRL, Mavido SRL, Bivam SRL, Fratu Com. SRL, Ecosal RE-LI-VO SRL, Ilojiv SRL, II Boeriu Cosmin, Ioana și Claudiu Judele, Breneșu Sorin, Ferma de pădure Racovița Berivoi, Asociația Județeană de Atletism, Poliția Recea, AVPS Munții Făgărașului, Școala Recea, TV NOVA, Făgărașul Tău, Salut Făgăraș, Avram Vision, Hantzy Kessler, Ambulanța SOS, Pensiunea Agroturistică Casa Avram). 

La eveniment sunt așteptați cei care doresc să facă mișcare în aer liber, să simtă spiritul competiției, să cunoască oameni noi și să socializeze. Pentru adulți înscrierile sunt deschise până în ziua competiției.

La întrecerea sportivă din Recea vă așteptă trei tipuri de trasee: cel de 1 kilometru, destinat preșcolarilor, cel de 2 kilometri pregătit pentru copiii de școală primară, iar cel mai lung, cel de 6 kilometri se adresează celorlalte categorii de vârstă. Nu există o limită de vârstă, ceea ce ne arată că sportul este pentru toată lumea.

Organizatorii vor oferi tuturor diplome de participare, însă, pentru cei ce vor urca pe podium sunt pregătite în afară de diplome și medalii, cupe, precum și tricouri, oferite pe baza categoriilor de vârstă și de sex. Sunt pregătite peste 120 de premii.

Traseele destinate copiilor vor începe la ora 9.00, având ca loc de start – Căminul cultural din Recea, iar cel de 6 kilometri se va desfășura imediat după finalizarea celorlalte două, cu spațiu de pornire -parcarea Mănăstirii Berivoi. Pentru ultimul cros există în plus – o limită de timp, respectiv o oră. Este de reținut faptul că – este interzisă abaterea de la traseul prestabilit, dar și faptul că participanții trebuie să fie de acord cu utilizarea gratuită a materialelor realizate în timpul crosului, în vederea promovării lui. Concurenții vor primi la început un bilet de ordine și nu vor putea abandona competiția fără a se întoarce la punctul de start/sosire. 

Evenimentul este organizat în memoria unuia dintre luptătorii împotriva comunismului, care și-a desfășurat activitatea de rezistență armată anticomunistă în zona Făgărașului, Brașov. Din cauza opresiunii arătate eroul Ion Gavrilă Ogoranu, a fost condamnat la moarte, dar timp de aproape trei decenii a fugit nelăsându-se prins până în ’76. Soția sa i-a cerut în scris președintelui Richard Nixon ajutorul, acesta salvându-l pe Ogoranu din fața unei execuții iminente.  

Vă încurajăm să participați la astfel de evenimente, atât din perspectiva menținerii formei și rezistenței fizice, a sănătății, cât și din perspectivă socială, evenimentele de acest gen dându-vă șansa să socializați cu persoane care au, de asemenea, un stil de viață asemănător.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.