Brașovul primește aproape 4 milioane de lei pentru amenajarea unui Centru de Aport Voluntar al deșeurilor la Stupini. CAV-ul va prelua deșeurile ce nu pot fi depuse la pubelele individuale

Municipiul Brașov va primi aproape 4 milioane de lei, din Programul Național de Reziliență și Reziliență (PNRR) pentru amenajarea unui centru de aport voluntar (CAV) destinat deșeurilor voluminoase. Centrul de aport voluntar va fi realizat în cartierul Stupini, dar va deservi și cetățenii din ccartierele Tractorul și Bartolomeu. Suma accesată prin PNRR va acoperi întreaga investiție. 

Contractul de finanțare a fost semnat azi, 20 octombrie, la București, de către ministrul Mediului, Tanczos Barna și primarul Brașovului, Allen Coliban. 

”Prin acest proiect, le vom asigura brașovenilor din cele 3 cartiere posibilitatea să ducă la centrul din Stupini aceste deșeuri, de la mobilă veche, la baterii uzate, deșeuri din anvelope sau cele din construcții sau demolări. Este primul dintre cele trei proiecte depuse prin PNRR, componenta de management al deșeurilor, pentru care semnăm contractul de finanțare. Urmează, sperăm, și contractele pentru cele 275 de insule ecologice informatizate și pentru cel de al doilea CAV, care va fi amenajat pe platforma CET. Implementarea acestor proiecte le va asigura brașovenilor posibilitatea colectării selective a gunoiului, dar și o soluție pentru depozitarea deșeurilor de mari dimensiuni, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu situații în care acestea sunt lăsate la platformele de depozitare a deșeurilor menajere sau pe domeniul public”, a declarat primarul Allen Coliban.

Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi preluate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi depuse în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale: deșeuri voluminoase, textile, deșeuri din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre de animale, deșeuri de grădină, din construcții și demolări.

Model Centru de Aport Voluntar

Conform contractului semnat azi, valoarea finanțării pe care o primește Brașovul pentru Centrul de Aport Voluntar de la Stupini este de 778.720 euro, echivalentul a 3.830.914 lei, fără TVA, în conformitate cu devizul general aferent proiectului–tip, din care costul aferent dotării centrului de colectare prin aport voluntar cu utilaje și echipamente tehnologice, inclusiv dotări și active necorporale este de aproximativ 280.000 euro, echivalentul a 1.377.460 lei, fără TVA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.