Percheziţii la cămătari din Braşov şi Făgăraş. 10 persoane au fost reţinute

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat azi 12 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și Făgăraș, într-o cauză ce are ca obiect comiterea infracțiunilor ce țin de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și camătă.

Potrivit Inspetoratului de Poliție al Județului Brașov, în urma perchezițiilor au fost ridicate trei autoturisme, 39.000 de lei și 3.910 euro. La acestea se adaugă înscrisuri, telefoane mobile, 170 de grame de metale prețioase, două ceasuri de lux, 70 de grame de rezină de cannabis, 10 grame de cannabis și 302 grame de amfetamină.

Totodată, au fost puse în executare 9 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite. Ulterior,  26 de persoane, au fost conduse la sediul B.C.C.O. Brașov, în vederea audierii în calitate de martor. 

4 bărbaţi din Braşov, implicaţi în fapta de camătă

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au stabilit că la comiterea faptei de camătă ar fi implicați 4 bărbați. Aceștia ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, cu diferite sume de bani, persoanele interesate. Percepeau, în schimb, o dobândă lunară, pentru sumele împrumutate, cuprinsă între 30% și 100%.  În situația în care beneficiarii sumelor de bani nu ar fi restituit la termen sumele împrumutate, aceștia ar fi fost amenințați sau supuși unor acte de violență.

Profitul din camătă, investit în imobiliare şi maşini de lux

Profitul obţinut din camătă ar fi fost însemnat și investit în imobile și maşini de lux, spun poliţiştii care au făcut cercetări în acest dosar. Deși cămătarii nu înregistrează venituri impozabile semnificative, ei dețin mai multe proprietăți, atât pe numele lor, cât și pe numele membrilor familiei.

„În continuarea cercetărilor, a rezultat faptul că o parte dintre persoanele bănuite ar fi implicate și în comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. În baza administrării materialului probator, 10 persoane au fost reținute, pentru 24 ore. În data de 20 octombrie a.c., față de 8 persoane, a fost înaintată propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.”, a mai precizat IPJ Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.