Mutarea pacienților cu afecțiuni pulmonare din Stejăriș la Pavilionul Mârzescu stă în „pixul ministerului”. Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie așteaptă câteva luni un aviz

Mutarea secțiilor de Pneumoftiziologie ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Brașov din Stejăriș la Pavilionul Mârzescu este blocată în proceduri birocratice. Spațiile medicale de la Mârzescu în mare parte gata, însă pentru a începe efectiv mutarea, conducerea unității sanitare așteaptă de mai multe luni un aviz din partea Ministerului Sănătății. 

„Așteptăm acum avizul ministerului, în baza căruia se va putea obține hotărârea de Consiliu Județean și autorizația de care avem nevoie  pentru a funcționa în noul spațiu”, a declarat directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru. 

În ceea ce privește pregătirea spațiilor din Mârzescu, reprezentantul spitalului brașovean a menționat că a semnat contractul pentru livrarea, proiectarea lucrărilor și montarea stației de oxigen, valoarea achiziției fiind de 493.000 lei (fără TVA):

„Stația va deservi aproximativ 35 de posturi. Contractul prevede că  stația ar trebui să fie pusă în funcțiune în 4 luni, însă, conform declarației furnizorului, acest lucru s-ar putea întâmpla în cursul acestui an”. 

De asemenea, în această perioadă sunt în curs de finalizare amenajarea farmaciei unității, care va avea intrare separată, din strada Dr. Alexandru Davila.

„Pentru optimiza fluxurile rutiere a fost redeschis accesul dinspre strada Sitei. În aceste condiții, ambulanțele vor intra în curtea spitalului de pe strada Al. I. Cuza și vor ieși pe strada Sitei”, a mai spus Dan Moraru. 

Conform aceleiași surse, în Pavilionul Mârzescu vor fi mutați pacienții adulți cu afecțiuni pulmonare, dar vor fi aduse și echipamentele pentru investigații medicale. Tot la Mârzescu va fi și un centru deevaluarea pacienților infectați cu Covid – 19, dar și unul de recuperare a celor care au trecut prin boală. 

În prezent, pentru trei dintre cele șase pavilioane din Stejăriș, spitalul plătește chirie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.