FOTO VIDEO. Judeţul Brașov are propriul elicopter SMURD. Echipajul şi-a început misiunea de azi şi va acoperi mai multe judeţe din jur

Din 21 decembrie, salvatorii montani și medicii SMURD din Brașov, Sibiu sau alte județe învecinate vor fi ajutați în intervenții de un echipaj aerian, după ce elicopterul SMURD alocat de Ministerul Afacerilor Interne județului nostru a devenit operațional.

Elicopterul SMURD de la Brașov va acoperi o suprafata totala de 25.000 km pătrați.

Operaționalizarea aeronavei s-a făcut cu fast, printr-o ceremonie desfășurată la Aeroportul Internațional Brașov, la care a participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. De altfel, ministrul a fost întâmpinat cu onoruri militare, iar în agenda ceremoniei a fost inclusă și sfințirea aeronavei.

„La Brașov este operaționalizat cel de-al 10-lea punct de sprijin aerian. Elicopterul a fost adus la Brașov după ce am avut numeroase discuții cu dr. Cristina Vecerdi, dar și cu salvamontiștii, care au insistat să aibă un elicopter cât mai aproape de munte. Acest elicopter va scurta semnificativ timpii de intervenție”, a declarat Arafat.

La rândul ei, dr. Cristina Vecerdi, fost șef al SMURD Brașov, iar acum deputat, a amintit că, pentru a putea lucra pe acest aeroport, echipa aeromedicală a trecut print-un program complex de formare.

Operaționalizarea acestui aeroport se rezumă la câteva cuvinte cheie:

Scurtarea timpului de intervenție, siguranță și profesionalism. Echipa aeromedicală de la Brașov îmbracă astăzi tricoul cu numărul 10”, a spus dr. Cristina Vecerdi. 

 

Elicopterul va fi garat o perioadă într-un hangar de la IAR Ghimbav. Între timp, în incinta Aeroportului Internațional Brașov se va construi un hangar special.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Judeţul Brașov are propriul elicopter SMURD. Echipajul şi-a început misiunea – Bună Ziua Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.