Darius Chiţu, un șagunist de 10, cu palmares impresionant la olimpiade. S-a întors cu 3 medalii, dar mai poate obține una

Darius Chiţu este noul geniu de la Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov. Adolescentul, care este acum în clasa a X-a s-a calificat anul acesta la 5 olimpiade naţionale – Informatică, Fizică, Chimie, Matematică şi Informatică Aplicată AcadNet- iar de la trei dintre ele s-a întors cu argintul. La Fizică, suplimentar, a luat şi premiul pentru cel mai mare punctaj la proba experimentală. La Chimie nu a mai putut merge, pentru că se suprapunea cu o altă olimpiadă. 

Pe de altă parte, şagunistul are șansă să mai obțină o materie, pentru că la începutul lunii viitoare va participa la olimpiada de Informatică Aplicată AcadNet.  

Darius Chițu a terminat gimnaziul tot la Șaguna, cu media 10.00, iar la Evaluarea Națională a obținut media 10.00. Dincolo de pasiunea pentru științele exacte, tânărul se remarcă și în domeniul artistic. 

 „Am şi alte pasiuni. Printre acestea, vă dau un exemplu, pictura. Eu am organizat chiar două expoziţii – imediat şi a treia- două expoziţii de pictură impresionistă la Şaguna. Şi am timp”, a declarat Darius Chițu pentru bzb.ro. 

Cum reușește să se ocupe și studiu și de pictură? „Eu încerc să-mi planific ceea ce fac. E doar vorba de acest lucru gândit bine”, a explicat Darius Chițu. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.