Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este oficial aeroport internaţional. Ministrul Transporturilor a semnat ordinul

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, emis marţi, 6 iunie, Ordinul care statuează faptul că Aeroportul Braşov-Ghimbav este aeroport internaţional. „Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Brașov-Ghimbav, aflat în coordonarea Consiliului Județean Brașov, a fost certificat ca aeroport internațional și va putea opera curse externe de la mijlocul lunii iunie”, este anunţul ministrului Sorin Grindeanu, postat pe reţelele de socializare.

Oficialul guvernamental a ratificat Ordinul în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, care i-a prezentat importanţa finalizării şi funcţionalizării primului aeroport construit de la zero în România, în ultimii 50 de ani. 

„Suntem cu câteva zile înainte de momentul inaugurării oficiale a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi mă bucur că am parcurs şi această etapă, obligatorie în perspectiva primului zbor internaţional pe care îl avem programat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 

Ordinul Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii are la bază prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1325/2002 privind aprobarea deschiderii punctului internațional de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, precum şi Raportul nr. 8274 din 22.05.2023 privind îndeplinirea condițiilor de certificare ca aeroport internațional de către Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, întocmit de comisia interministerială de evaluare care a efectuat auditul de certificare la începutul lunii mai 2023. 

„În temeiul art. 1 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 791/2009 privind condițiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaționale sau deschise traficului aerian internațional, cu modificările și completările ulterioare și al art. 9 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu modificările și completările ulterioare, Viceprim-ministrul, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii emite următorul Ordin:

Art. 1 – Se aprobă certificarea ca aeroport internațional a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Art. 2 – Prezentul Ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se precizează în actul normativ. 

Pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav urmează dpuă zile cu porţi deschise pentru public

Organizatorii „Zilelor porților deschise de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav” se așteaptă la un număr mare de spectatori în cele 2 zile ale evenimentului, respectiv 10 și 11 iunie. Primarzul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, vorbeşte despre 50.000 de vizitatori pe zi. Pentru aceştia, organizatorii Zilelor porţilor deschise au pregătit un program special în weekend.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.