Blocul din Zărneşti unde a avut loc explozia din 22 iulie a intrat în reabilitare

Foto: Facebook/ Alexandru Lucian Igrişan

Blocul de garsonere din Zărnești, unde a avut loc explozia din 22 iulie a intrat în proces de reabilitare, a anunţat primarul oraşului, Alexandru Lucian Igrişan.

Explozia de la blocul de garsoniere din Zărneşti a avut loc sâmbătă. Deși nu fost urmată de un incendiu, a cauzat daune materiale semnificative, inclusiv distrugerea completă a ușilor și geamurilor la etajul I. La doar 4 zile de la explozie, a început însă şi procesul de montare a geamurilor și ușilor la etajul care a fost afectat, încercând să fie remediate şi pagubele produse.

În urma exploziei de proporții din Zărneşti au rezultat patru victime, iar un întreg etaj al blocului de garsoniere a fost afectat, precum și un spațiu destinat spălătoriei și o bucătărie comună.

Se pare că ceea ce a provocat evenimentul de sâmbătă dimineața a fost o scurgere de gaz dintr-o butelie utilizată în unele dintre locuințe, deoarece nu toate apartamentele din bloc sunt racordate la rețeaua de gaz.

S-a repetat povestea din 2015

Este de remarcat că un incident similar a avut loc în Zărnești în anul 2015, într-un alt bloc de garsoniere. Atunci, tot o scurgere de gaz de la o butelie ar dus la explozia care a afectat 17 apartamentedintr-un bloc. Nici atunci explozia nu a fost urmată un incendiu, ci s-au înregistrat daune în bloc, printre care 17 uși și 6 ferestre.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.