Ghimbavul investeşte peste 8 milioane de lei într-un nou corp de şcoală, care va beneficia de cele mai moderne tehnologii

Primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, a anunţat că administraţia pe care o conduce va investi în construirea unui nou corp de clădire pentru şcoala din localitate. Noua construcţie va fi ridicată în curtea actualei şcoli, de pe str. Pieţii.

„Ținând cont de creșterea demografică și implicit a numărului mare de copii în orașul nostru, am finalizat un DALI ( echivalentul unui studiu de fezabilitate) pentru construcția unui corp de școală cu şase clase și o clasă de informatică, în curtea școlii gimnaziale din Str Pieții”, a anunţat primarul Ionel Fliundra.

Conform DALI, valoarea estimată a viitoarei construcţii este de 8,074.900,26 lei fără TVA.

Acest corp va fi dotat cu echipamente de ultimă tehnologie, atât pentru studiu, cât și din punct de vedere al utilităţilor.

„Din punct de vedere al eficienței energetice, va fi o clădire dotată cu panouri fotovoltaice care vor asigura întreg consumul de energie pentru acest corp. Va avea, de asemenea, panouri încălzire pentru apă caldă, schimbătoare de căldură, iar pentru elevii cu probleme locomotorii vom instala un lift pe casa scării”, a explicat edilul.

În preţul prezentat de primarul Ionel Fliundra este cuprinsă şi suma aferentă devizului pentru demolare clădirii cu centrala și toaletele elevilor, aflate, în prezent pe locul unde este proiectat noul corp de clădire.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.