Fost director Telecomunicaţii CFR SA și lider al PDL Covasna, condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului, corupere sexuală și amenințare. Sentința nu e definitivă

Fostul prim-vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal (PDL) Covasna, Nicolae Ciprian Vrânceanu, a fost condamnat, joi, la 7 ani și 4 luni de închisoare cu executare și plata unor daune de 250.000 de lei către trei dintre copiii săi, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

Fostul politician, care se afla în arest din luna noiembrie a anului trecut, a fost găsit vinovat într-un dosar de rele tratamente aplicate minorului, corupere sexuală și amenințare.

Sentința, pronunțată în data de 13 iulie de către Judecătoria Brașov, nu este definitivă, putând fi atacată la instanța superioară.

Vrânceanu, care în trecut a mai ocupat funcțiile de director general al Telecomunicaţii CFR SA și director Romtelecom Covasna,  a fost reclamat pentru abuzuri chiar de fiii săi, dintre care doi minori, pe care bărbatul i-a supus mai multor umilințe, după ce mama copiilor a decedat, scrie G4Media.

Anchetatorii au stabilit că în perioada ianuarie 2020 – octombrie 2022, „inculpatul a comis numeroase acte de natură a pune în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală” a celor trei copii ai săi. Fostul politician este acuzat că își forța copiii să stea în genunchi, să își ceară scuze și să îi sărute mâna, îi lovea cu pumnii, iar pe unul dintre băieți l-a amenințat că îl va băga în mormânt lângă mama sa.

Mai mult, Vrânceanu și-a obligat copiii, unul dintre ei în vârstă de 11 ani la vremea respectivă,  să vizioneze filme pentru adulți.

Instanța l-a obligat să le achite celor doi copii minori câte 100.000 de lei, iar fiului major 50.000 de lei, cu titlul de daune morale. În plus, nu va putea comunica cu aceștia și nu se va putea apropia la mai puțin de 100 de metri de copiii săi, locuinţa, locul de muncă sau şcoala la care aceștia învață, timp de 3 ani după executarea pedepsei cu închisoarea.

Sentința poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunțare.

Nicolae Ciprian Vrânceanu a fost reținut pe 12 noiembrie 2022 de polițiștii brașoveni. Fostul politician este anchetat și într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului București, în care este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi încheiat zeci de contracte care nu erau necesare, creând un prejudiciu de peste 3 milioane de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.