Noua promisiune a Primăriei Brașov: primele fântâni arteziene vor fi pornite peste 7 zile

În plin val de caniculă, când, de exemplu, ziua, în Piața Sfatului, sunt peste 35 – 36 de grade Celsius, cele câteva fântâni arteziene de care se ocupă Primăria Brașov sunt tot „pe uscat”, după ce municipalitatea s-a împotmolit în procedurile de achiziție pentru serviciile de curăţare a acestora. Luni, când au fost întrebaâ despre fântânile închise din oraş, reprezentanţii Primăriei Brașov au promis că în aproximativ 7 zile vor fi pornite.

O soluție ce era la îndemâna Primăriei de mult timp

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că licitația lansată în prima parte a anului, prin care se dorea încheierea unui contract multianual pentru repararea și întreținerea artezienelor a fost anulată, după un control al Curții de Conturi.

În aceste condiții, pentru repararea și întreținerea acestor fântâni a fost semnat un contract cu RIAL SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Local, o soluție la care, de altfel, Municipalitate putea apela de mult timp, dar, nu se știe de ce, nu a făcut-o până acum.

„Echipele RIAL vor verifica fântânile și unde este cazul, vor face reparațiile necesare. Credem că primele fântâni, cele la care nu este nevoie de intervenții, vor putea fi pornite în 7 zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

În Brașov, Primăria Brașov are în administrare 12 fântâni arteziene, unele amplasate în „insule de căldură”, cum este cea din Piața Sfatului sau cea de la intersecția str. Zizinului – str. Toamnei (Trei Alimentare).

Piața Statului arde, la propriu

Reamintim că anii trecuți, fântânile arteziene erau pornite în jurul datei de 1 mai. În plus, în urmă cu mai mulţi ani, în Piața Sfatului erau aduse bazine cu apă, rolul acestora fiind de a mai răcori locul.

În schimb, acum, Piața Sfatului arde, la propriu, iar locul nu mai este nicidecum unul „de socializare” (așa cum le place specialiștilor din Primăria Brașov să caracterizeze piețele, piațetele sau parcurile). Ci, mai degrabă, o zonă prin care treci în grabă. Nici nu se pune problema să te așezi pe o bancă sau pe pavajul de piatră naturală din jurul fântânii…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.