Jandarmii din Brașov au tot mai mult de lucru cu animalele sălbatice care intră în localități. Ultima misiune: relocarea unui șarpe

Jandarmii brașoveni au avut duminică o intervenție inedită în Ghimbav, unde au avut de rezolvat problema unui șarpe care a ajuns într-o gospodărie. Apariția reptilei a fost sesizată prin numărul unic de urgență 112 și, odată ajunși la fața locului, jandarmii au găsit reptila, au capturat-o, apoi au transportat-o în afara localității, unde a fost eliberată în mediul natural. Această acțiune de îndepărtare a animalului din curtea unei familii a reprezentat o situație destul de rară pentru membrii structurii militare, au spus jandarmii brașoveni.

Turmă de mistreți în Brașov și familie de urși la Fundata

Angajații jandarmeriei din județul Brașov au mai întâlnit în trecut și alte misiuni, care i-au scos din rutină.

Luna trecută, aceștia au fost solicitați în localitatea Fundata pentru a gestiona prezența unei ursoaice cu doi pui, care cauzaseră pagube în zonă, inclusiv ruperea unor garduri.

Mai multe situații similare au avut loc în județ din cauza prezenței urșilor. Recent, jandarmii s-au deplasat în Poiana Brașov pentru a scoate un pui de urs dintr-un canal de colectare a deșeurilor, unde acesta rămăsese blocat. Ei au reușit să îl ajute pe pui să iasă din canal și să se reunească cu mama sa.

Deși a fost o intervenție neobișnuită, colegii noștri au rezolvat-o cu prioritate, eliminând toate riscurile generate în primul rând de agitația ursoaicei, care ar fi putut deveni agresivă față de oricine s-ar fi apropiat de pui.”, au menționat pe contul de Facebook al Jandarmeriei Brașov

De asemenea, în februarie 2018, ei au intervenit pentru a alunga o turmă de porci mistreți din zona străzilor Dobrogeanu Gherea și Molidului din Brașov, acționând pentru a restabili ordinea publică, afectată de data aceasta de niște animale, nu de oameni. La acea vreme, jandarmii au reușit să îndepărteze animalele sălbatice spre pădure.

Pui de urs, salvați din situații delicate

Salvarea puilor de urși pare să fie o activitate obișnuită pentru jandarmii din Brașov, însă, de multe ori, misiunile au fost provocatoare. În 2020, jandarmii au ajutat un pui de urs să iasă dintr-o fântână din Teliu, utilizând o scară pentru a facilita ieșirea lui, în timp ce țineau ursoaica mamă la distanță cu ajutorul semnalelor acustice. Tot în 2020, au ajutat doi pui de urși să iasă dintr-un tomberon din Poiana Brașov și să se întoarcă în pădure.

Probleme și cu liliecii

În plus, jandarmii au intervenit și pentru îndepărtarea vulpilor și liliecilor. În 2020, au fost chemați să scoată o vulpe blocată în curtea unui service auto din Brașov. Echipa de Intervenție Rapidă Specializată a Departamentului pentru Managementul Problemei Animalelor a reușit să tranchilizeze animalul și să îl mute din zonă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.