Primăria Brașov avea în plan să plătească 492.000 de lei pentru participarea la o expoziție. Consilierii locali nu au fost de acord

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a convocat miercuri, Consiliul Local Brașov, într-o ședință de îndată, pentru a aproba modificarea unui proiect cu finanțare europeană (ce ce vizează achiziția de ecoinsule), dar și pentru a vota alocarea sumei de 90.000 de euro (492.000 lei), de la bugetul local, bani necesari participării municipiului Braov la Expo Real, ce se va desfășura în perioada 4-6 octombrie, la Munchen, Germania.

În ceea ce privește proiectul ce vizează ecoinsulele, primul pe ordinea de zi a şedinţei de ieri, nu au fost probleme, proiectul fiind aprobat cu unanimitate de voturi. În schimb, proiectul referitor la participarea Brașovului la expoziția din Germania a fost respins.

Primarul Brașovului a spus că era nevoie de aprobarea urgentă a acestui proiect pentru că în cursul acestei săptămâni trebuie confirmată participarea municipiului Brașov (și plătită taxa de participare, în cuantum de 40.000 de euro) la eveniment și a anunțat că va reveni cu proiectul, fie vineri, 21 iulie, fie în săptămâna 24-30 iulie.

119.000 de euro, costul total al participării Brașovului la expoziție

Conform informațiilor prezentate de primar în timpul ședinței de plen, pentru participarea municipiului Brașov la expoziția din Germania a fost estimat un buget de 119.000 de euro, cheltuieli ce ar urma să fie împărțite între primărie și reprezentanții firmelor care ar urma să fie prezente la eveniment, alături de Brașov. Numai că interesul mediului de afaceri se pare că nu a fost prea ridicat, din moment ce mare parte din buget – 90.000 de euro dintr-un total de 119.000 de euro – ar urma să fie acoperit de municipalitate.

Din bugetul total al evenimentului, suma de 50.000 de euro reprezintă costul standului (care ar urma să fie produs în România, transportat în Germania și adus înapoi), iar 40.000 de euro reprezintă chiria, taxa de participare, taxa de catalog.

Municipiul Brașov a participat și anul trecut la expoziție.

1 Trackback / Pingback

  1. Primăria Brașov avea în plan să plătească 492.000 de lei pentru participarea la o expoziție. Consilierii locali nu au fost de acord - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.