FOTO. Prima medalie mondială la atletism, pentru România, după 14 ani!

Alina Rotaru-Kottmann a obţinut, în weekend, cea mai bună performanţă pentru atletismul Românesc, la un Campionat Mondial, după 14 ani. Săritoarea în lungime a câştigat medalia de bronz în proba sa, din ultima încercare, cu o săritură ce a măsurat 6,88 metri. Campionatele Mondiale de Atletism în aer liber au loc la Budapesta.

Cea mai bună săritură a atletei tricolore a măsurat 6.88 metri, din ultima încercare. Celelalte sărituri reuşite au măsurat 6.51, 6.72, 6.63, 6.75. Performanţa este cu atât mai bună cu cât, în calificări, Alina Rotaru a fost pe locul 9, cu o reuşită de 6.69 metri.

Pe podium au mai urcat Ivana Vuleta (Serbia, 7.14 metri, nou lider mondial) şi Tara Davis-Woodhall (SUA, 6.91).

Alina Rotaru Kottmann (Steaua Bucureşti, antrenor Mihai Corucle) este calificată şi la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a atins baremul în concursul de la Inneringen, cu cel mai bun record personal al ei (6.96 metri). Ea va înregistra la JO 2024 a treia prezenţă în competiţie, după ediţiile din 2016 şi 2021.

Prima medalie la săritura în lungime, după 40 de ani!

Ultima medalie pentru România la Campionatele Mondiale, la săritura în lungime, a fost obţinută în 1983. Atunci, Anişoara Cuşmir câştiga argintul.

România nu a mai câştigat o medalie mondială la atletism din 2009, când Nicoleta Grasu obţinea la Berlin bronz la aruncarea discului. Tot atunci, Monica Stoian a ocupat atunci poziția a patra la aruncarea suliței, dar i-a fost acordată medalia de bronz după descalificarea rusoaicei Mariya Abakumova.

La Campionatul Mondial în aer liber de la Budapesta, delegaţia României numără 16 sportivi (9 fete şi 7 băieţi). La start se află circa 2.100 atleţi din 202 ţări.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.