Chitaristul Al Di Meola a făcut infarct pe o scenă din România. El a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni unde i s-au pus patru stenturi

Artistul american Al Di Meola, în vârstă de 69 de ani, a suferit un infarct pe scena de la Arenele Romane din Bucureşti, unde a miercuri seara a susținut un concert. Potrivit relatărilor de pe reţelele de socializare, lui Al Di Meola i s-a făcut rău pe scenă spre finalul concertului, fiind vorba despre un infarct.

Problema a apărut spre finalul concertului, când artistul mai avea de susţinut doar o piesă. Acesta s-a retras de pe scenă, acuzând dureri în zona pieptului. Primele îngrijiri le-a primit la faţa locului, din partea echipei medicale care asigura serviciile la Arenele Romane. Ulterior, chitaristul a fost dus la Spitalul Bagdasar Arseni.

„Confirm faptul că Al Di Meola este internat de aseară la Cardiologie pe garda de STEMI, stabil în momentul de faţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului, Florin Bica, citat de Agerpres.

Medicii i-au implantat artistului patru stenturi, iar în încercarea de a-i proteja braţele, pentru a nu-i îngreuna revenirea pe scenă, le-au introdus pe un vas de sânge din picior. De altfel, la o zi după acest eveniment, Al Di Meola a ţinut să le transmită fanilor că este într-o stare bună şi că primeşte cele mai bune îngrijiri la spitalul din Bucureşti.

„Am vrut să-mi exprim profunda recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste și sprijin pe care am primit-o în ultimele 24 de ore.

Din păcate, mă confrunt cu o situație medicală care necesită ceva timp liber de la performanțe și turnee. Vreau să vă asigur că primesc cea mai bună îngrijire posibilă, și sunt pe deplin angajat să mă recuperez complet.”, a scris artistul pe rețelele de socializare.

El i-a asigurat pe fani că va reveni pe scenă în 20024:

„Energia si conexiunea pe care o simt cand interpretez sunt cu adevarat speciale, si am simtit mereu ca pot spune lucruri de-a lungul anilor cu muzica mea mai mult decat pot exprima cuvintele. Plănuiesc să mă întorc în 2024 și deja abia aștept să facem muzică împreună din nou. Sprijinul tău neclintit înseamnă totul pentru mine și este o forță motrice în călătoria mea spre recuperare”.

Chitaristul Al Di Meola are peste 20 de albume la activ

Artistul Al Di Meola lansat până în prezent peste 20 de albume de studio, dar şi numeroase produse live şi discuri realizate alături de Fusion Return to Forever (cu Chick Corea, Stanley Clarke şi Lenny White), trioul Ritual de Strings (cu basistul Clarke şi violonistul Jean-Luc Ponty) sau de John McLaughlin şi Paco de Lucia, scrie Agerpres, citând aldimeola.com.

Al Di Meola s-a născut la 22 iulie 1954, în New Jersey. În 1972, s-a înscris la Berklee College of Music din Boston. În timpul studenţiei, a cântat cu Chick Corea.

Din 1976 şi-a început cariera ca artist solo. Printre cele mai cunoscute compoziţii ale sale se numără „Meditarranean Sundance”, „Libertango”, „Race With The Devil In Spanish Highway”, „Land Of The Midnigh Sun” şi ”Elegant Gypsy Suit”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.