După 30 de ani, municipiul Săcele are o creșă funcțională. Unitatea a fost deschisă după mai multe luni de la finalizarea lucrărilor

Primăria Săcele a inaugurat, în sfârșit, Creșa nr. 1 din oraș. Unitatea a fost deschisă în 6 noiembrie, chiar dacă lucrările de amenajare a ei au fost încheiate în vară. Strategia primăriei Săcele a fost, astfel, opusă faţă de cea a Primăriei Braşov, care întâi a anunţat finalizarea lucrărilor la Creşa nr. 10 din Tractorul şi abia la 3 luni după anunţ, va pune în funcţiune unitatea.

Creșa Nr. 1 din Săcele prima funcțională în oraș după aproape 30 de ani, are o capacitate de 40 de lucruri și a fost amenajată în fosta clădire a Centrului de Zi, din cartierul Ștefan cel Mare.  Lucrările de amenajare și recompartimentare au costat un milion de lei, iar finanțarea a fost asigurată de la bugetul local al municipiului Săcele.

Creșa nr.1 este dotată cu săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative, și are o structură de personal formată din 17 persoane.

Reprezentanții Primăriei Săcele au anunțat că anul viitor vor începe lucrările la Creșa nr. 2 din Săcele. Unitatea, cu o capacitate de 70 de locuri, va fi construită în cartierul Electroprecizia, printr-un program al Companiei Naționale de Investiții.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.