Ministerul Transporturilor trebuie să răspună la întrebarea „De ce Braşovul plăteşte pentru toate aeroporturile din ţară?”

În urma numeroaselor jocuri de ping-pong între Regia Aeroportul Internaţional-Braşov şi ROMATSA, jocuri în care s-au regăsit inclusiv reprezentanţi ai Legislativului judeţean şi nu numai, senatorul Irineu Darău (USR) solicită Ministerului Transporturilor un punct de vedere din care să reiasă clar de ce este Braşovul singurul aeroport din ţară care plăteşte, din banii cetăţenilor, servicii către ROTAMSA – o agenţie a Statului Român?

„Asist zilele acestea la o bătălie surdă între autoritățile locale brașovene pe tema aeroportului din Brașov. Își asumă sau nu domnul Grindeanu ca Ministerul Transporturilor să sprijine funcţionarea aeroportului? Sau se aşteaptă să plătească tot brașovenii?”, susţine Darău.

Într-o postare pe Facebook, acesta a anunţat că a adresat oficial o întrebare Ministerului Transporturilor, „contextul în care estimarea costurilor Romatsa pentru adaptarea la soluția tehnică și dirijarea zborurilor de la Brașov este de 5.4 mil lei pentru anul 2023, iar – potrivit legii – partea de cheltuieli care depășeşte nivelul veniturilor realizate se subvenţioneazã de la bugetul de stat”:

Am adresat Ministerului Transportului următoarele întrebări oficiale, printr-o interpelare:

1. De ce brașovenii plătesc pentru servicii ale Romatsa pe care niciun alt aeroport nu le plătește?

2. Dacă Romatsa a insistat pentru soluția cu turn virtual, de ce plătește Brașovul toată suma necesară formării și retehnologizării Romatsa în condițiile în care modernizarea este de interes național?

3. De ce, deși actul de înființare al Romatsa permite subvenționarea unor cheltuieli suplimentare, o astfel de modernizare nu este suportată de statul român?

4. Luați în considerare suplimentarea bugetului Romatsa, la rectificarea din noiembrie-decembrie 2023, pentru a finanța legal deschiderea și operarea noului aeroport al Brașovului în 2023?

5. Luați în considerare suplimentarea bugetului Romatsa, în cadrul proiectului de buget aferent anului 2024, pentru a finanța legal operarea noului aeroport al Brașovului în 2024?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.