VIDEO. O pensiune din Râşnov a ars din temelii. Pompierii au avut o intervenţie grea, din cauza zonei izolate în care se află clădirea şi a lipsei surselor de apă

O pensiune din Râşnov a ars din temelii, duminică seara. Autorităţile spun că pensiunea, aflată pe Valea Glăjăriei, într-o zonă destul de izolată, nu avea turişti cazaţi, la momentul când s-a produs nenoricirea. Clădirea, construit integral din lemn, a ars integral, în ciuda intervenţiei pompierilor.

Sursa: ISU Braşov

Apelul la Serviciul pentru situaţii de urgenţă s-a făcutr în jurul orei 18.00. Pompierii au intervenit la faţa locului cu o autocisternă, trei autospeciale de stingere, o autoscară, două echipaje SMURD, iar Seviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râșnov, cu o autospecială de stingere si o autoscară.

„Incendiul se manifestă cu ardere generalizată la întreaga constructie (parter + două etaje + mansardă) pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătraţi.”, a transmis ISU Braşov, la momentul intervenţiei.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată atât de zona în care se afla pensunea – pe Valea Glăjiriei, în pantă, cu acces pe un drum îngust, cât şi din cauza condiţiilor meteo. De altfel, reprezentanţii ISU spun că vântul a menţinut mai multe focare.

Şi lipsa surselor de apă a fost o problemă, pomperii fiind nevoiţi să lege mai multe furtune pentru a ajunge la un pârâu aflat la câteva sute de metri distanţă.

Intervenţia de stingere a incendiului a durat aproximativ două ore şi nu s-au înregistrat victime.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.