Spectacol sold out: Filarmonica Brașov încântă joi seară publicul cu Spărgătorul de nuci. În ianuarie 2024 se anunţă alte concerte deosebite

După succesul concertului de săptămâna trecută, la Filarmonica Brașov va avea loc joi seară un nou concert care se va desfășura cu casa închisă. Pe 14 decembrie de la ora 19, orchestra Filarmonicii Brașov dirijată de Radu Popa, va interpreta celebra compoziție Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski. Din punct de vedere istoric, aceasta reprezintă ultimul balet scris de Ceaikovski, având premiera în decembrie 1892.

Inspirându-se din narațiunea fantastică a lui E.T.A. Hoffmann, „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor”, baletul țese o poveste captivantă centrată în jurul unei fete care formează o legătură unică cu un spărgător de nuci adus la viață în Ajunul Crăciunului. Împreună, ei pornesc într-o călătorie plină de aventuri, angajându-se într-o luptă aprigă împotriva maleficului Rege Șoricel.

Biletele pentru acest eveniment sunt deja epuizate, dar publicul poate asculta concertul și participând la repetiția cu public de la ora 10.

Vineri se pot asculta selecţiuni din „Spărgătorul de nuci”

Vineri dimineață, la Filarmonică se vor interpreta selecțiuni din suita Spărgătorul de nuci, într-un concert educativ tot sold out prezentat de violoncelista Alexandra Enache, la care vor participa și clasele de balet ale Centrului Cultural Reduta coordonate de prof. Anca Iuga. 

Ce poate fi vizionat în ianuarie 2024?

De curând, au fost anunțate și evenimentele Filarmonicii brașovene pentru lunile ianuarie și februarie. Conform programului, în prima parte a anului 2024, brașovenii vor avea parte de mai multe evenimente deosebite, potrivite pentru toate gusturile. Anul va începe cu un concert dedicat compozitorului Hans Zimmer, iar fanii rockului simfonic vor putea lua parte pe 20 ianuarie la un concert în care orchestra simfonică va cânta alături de formația The Mono Jacks. Pe 25 ianuarie, Filarmonica va organiza un concert dedicat Zilei Unirii Principatelor Române cu dirijorul Cristian Oroșanu, Alexandra Fits, Mariano Castro și naistul Iosif Ioan Liviu. În cadrul acestui concert se vor interpreta Rapsodia nr. 1 de George Enescu, Suita „Prin munții Apuseni” de Marțian Negrea și mai multe aranjamente după piese de Maria Tănase.

Thomas Carroll și Hyung-ki Joo, în luna februarie


Pe 1 februarie, Thomas Carroll și Hyung-ki Joo vor prelua cu rândul rolurile de dirijor și solist într-un concert simfonic extraordinar cu muzică de Ceaikovski, Rahmaninov, Bruch și Ravel. Luna februarie se va încheia cu un concert în care orchestra simfonică va fi dirijată de Rumon Gamba, unul dintre cei mai importanți dirijori europeni, care a colaborat cu orchestre precum BBC Philharmonic și cu orchestre din țări precum Islanda sau Finlanda. Solistul concertului va fi pianistul Horia Mihail, iar în program vor fi lucrări de R. Wagner, R. Strauss și E. Elgar. 

În anul 2024 vor continua și concertele pentru copii și recitalurile de la Sala muzicii de cameră, primul recital al Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® având loc pe 16 ianuarie, când membrii cvartetului vor cânta împreună cu invitatul lor special, violistul Adrian Vasile. 

Biletele pentru concertele din anul 2024 se vor pune în vânzare începând cu 1 ianuarie pe siteul bilet.ro și la casieria Filarmonicii Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.