Sub conducerea primarului Coliban, Brașovul se dezvoltă susținut

Brașovul a devenit campion la fonduri europene

Municipiul Brașov a devenit în ultimii doi ani unul dintre campionii naționali în ceea ce privește atragerea de fonduri europene nerambursabile. Valoarea acestor fonduri este foarte mare și se materializează în investiții publice care vor îmbunătăți calitatea vieții în municipiul Brașov. Numai în acest an, 367 milioane de lei din bugetul Brașovului vin din fonduri nerambursabile. Practic, mai mult de un sfert din bugetul Brașovului se constituie din finanțări nerambursabile. (*Articol al USR Brașov).

Proiectele pe fonduri nerambursabile vizează înființarea și dotarea centrelor de colectare prin aport colectiv, construirea și modernizarea de creșe, grădinițe și școli, achiziția de mijloace de transport nepoluante pentru RAT Brașov, construirea de locuințe pentru tineri, extindere de rețea de apă cu branșamente și canalizare, renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, parc fotovoltaic etc.

Strategia primarului Coliban de atragerea marilor investitori

Primarul Coliban a înțeles că pandemia și mai apoi războiul din Ucraina duc la o repoziționare a marilor investitori și pentru România oportunitățile care se ivesc sunt foarte bune. În plus, își dorește ca Brașovul să atragă investitori de top care să realizeze produse cu valoare adăugată mare și angajații brașoveni să câștige salarii mai mari.

Strategia primarului Allen Coliban are două componente principale. Prima este achiziția platformei CET pe care o pune la dispoziția investitorilor, iar a doua este creșterea vizibilității Brașovului prin participarea la târguri internaționale de profil precum ExpoReal. De asemenea, Brașovul joacă și cartea dezvoltării învățământului profesional, unde este lider național.

Urmare a strategiei primarului Coliban, Brașovul a atras deja un investitor strategic în Brasov. Este vorba de compania germană DIEHL care va realiza o investiție de aproximativ 60 de milioane de euro într-o fabrică de componente electronice. Această investiție importantă, în zona high-tech, va genera 650 de locuri de muncă bine plătite.

A început construcția celei mai mari parcări din Brașov

Construcția primei parcări de tip park&ride a început la Bartolomeu și va fi realizată în 12 luni. Este prima parcare de acest tip și este foarte importantă din perspectiva mobilității în municipiul Brașov. Parcarea park & ride de la Bartolomeu va fi construită în proximitatea viitoarei săli polivalente și a terminalului RAT. Va dispune de peste 700 de locuri de parcare și locuri speciale pentru încărcarea mașinilor electrice.

Astfel de parcări sunt importante atât pentru turiști, cât și pentru navetiști. Ei își pot lăsa mașinile în parcări aflate în apropierea unor terminale de transport public local și pot călători în interiorul municipiului cu autobuzul. Astfel, ei nu mai plătesc sume mari cu parcarea în zone centrale și nici nu mai contribuie la poluarea din oraș.

Primăria Brașov are în plan construirea de parcări de tipul park & ride și la ieșirile din municipiu către București, Bacău și Târgu Mureș.

Brașovul realizează investiții record în învățământul preșcolar

Opt grădinițe noi și cinci creșe sunt în diferite faze de execuție după zeci de ani în care infrastructura educațională nu a ținut pasul cu dezvoltarea cartierelor noi. Acest plan plasează Brașovul în topul celor mai ambițioase și mai performante administrații din țară când vine vorba de educația preșcolară. Două creșe și o grădiniță au fost finalizate deja în primii trei ani de mandat ai primarului Coliban. Pe lângă derularea celui mai ambițios program dedicat construcției de creșe și grădinițe din ultimii 30 de ani, s-a investit masiv și în cele existente pentru a le aduce la nivelul pe care îl merită copiii din Brașov.

Investiții fără precedent în infrastructura pentru sportul de masă

În ultimii doi ani s-au implementat o serie de proiecte ambițioase care să promoveze activitățile sportive în rândul tinerilor și copiilor din Brașov. În viziunea primarului Coliban, sportul de masă este cea mai ieftină investiție în sistemul de sănătate. Aceste investiții vor continua și anul viitor. Peste 30 de facilități pentru practicarea sporturilor de masă au fost reabilitate sau construite de la zero în cartiere în ultimii doi ani cu materiale de cea mai bună calitate. Indiferent că vorbim de terenuri de baschet, minifotbal, volei, multifuncționale sau de piste de alergare, toate acestea au fost primite cu entuziasm de comunitate și sunt utilizate intens de către tinerii brașoveni.

Braşovul dispune de un centru de primire pentru victimele violenței domestice

Brașovul a inaugurat în 2022 singurul său centru de primire în regim de urgență pentru victimele violenței domestice, la doar doi ani după ce au fost emise HCL-urile de înființarea centrului, la inițiativa consilierilor USR.
Este evident că România se confruntă cu o problemă serioasă de violență împotriva femeilor. Centrul de primire pentru victimele violenței domestice nu e menit doar să asigure siguranța fizică a femeilor, ci și să vindece rănile emoționale. Acest demers este fundamentat în convingerea că vânătăile fizice se vindecă mai ușor decât cele emoționale. Centrul își propune să ofere o atmosferă de cald, confort și bunătate, unde femeile să se simtă în siguranță și înțelese.

A fost crescut numărul de locuri la căminul pentru persoane vârstnice

Fără nicio îndoială, căminul administrat de Direcția de Asistență Socială Brașov constituie un model de bune practici pentru centrele de profil din țară. Căminul de la Brașov este un loc în care grija și respectul pentru seniori se transformă în servicii de bună calitate. Seniorii beneficiază atât de tratamente corecte și alimentație echilibrată, cât și de activități de recreere.

Din cauza cererii foarte mari pentru servicii de îngrijire rezidențială a vârstnicilor în municipiu, Primăria municipiului Brașov a achiziționat un imobil în care ar putea fi găzduiți un număr total de 40 beneficiari persoane vârstnice. Prin această achiziție, municipalitatea brașoveană va putea oferi îngrijire rezidențială de calitate unui număr mai mare de seniori brașoveni.

*Articol al USR Brașov

1 Comentariu

  1. In calitate de cetatean al Brasovului eu vad asa. 200000 euro pierduti in procesul cu P-P + cateva mii bune pe avocat. Procesul cu fostul director RIAL pierdut, demis ilegal. Procesele deschise de Aldea piedute pana in prezent. Forate probabil avem si aici de a face cu demitere ilegala. Studii de fezabilitate peste studii de fezabilitate. Cresa in Tractorul deschisa de cateva luni care sta inchisa.

    Un oras blocat de masini… Unde-s biciclistii domn primar? Cati bani s-au cheltuit pentru parcarile de biciclete?
    In 3 ani de mandat cate masini nou inmatriculate in Brasov avem? Si legat de intrebarea de mai sus as vrea sa stiu numarul locurilor de parcare pentru biciclete aparute in mandatul acesta si numarul locurilor de parcare pentru masini nou identificate/create de primarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.