Două aparate „PETrică” din Brașov își încep treaba în 15 ianuarie. Al treilea trebuie reparat

Oprite din 30 noiembrie 2023, aparatele inteligente de colectare de tip „PETrică” din Brașov, la care pot fi depuse PET-uri, sticle de sticlă și doze de aluminiu din Brașov vor fi puse în funcțiune, treptat, la începutul săptămânii viitoare. Primele două – cel de pe Bulevardul Gării și cel din Astra – vor fi funcționale din 15 ianuarie. Al treilea, cel din Valea Cetății, a fost afectat de furtuna de la finalul anului trecut și va fi pus în funcțiune după ce va fi reparat.

Ca și până acum, cei care vor depune ambalaje la aceste echipamente vor primi vouchere pentru transportul în comun, mai exact, două călătorii pentru 50 de ambalaje.

Programul „PETrică” a fost implementat în Brașov în anul 2021. De la începerea programului au fost colectate 3.129.150 de PET-uri la cele trei automate, 1.839.084 de doze de aluminiu și 2.913.359 de sticle, adică un total de 7.881.593 de recipiente.

Fiecare sistem „PETrică“ este compus din 3 echipamente de reciclare, specializate pentru unul dintre cele trei tipuri de reciclabile (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu). Aparatele sunt dotate cu senzori speciali, care recunosc cele trei tipuri de ambalaje, cu condiția ca ele să fie cât mai apropiate de forma reală, nu strivite sau turtite, cu cod de bare, unde este cazul, cu sau fără capac.

Aparatele sunt furnizate de Envipco – o companie cu prezență globală, care oferă soluții de reciclare pentru ambalaje de băuturi. În cadrul parteneriatului, Brai-Cata se ocupă de managementul deșeurilor colectate de cele trei aparate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.