Se deschid și pârtiile din zona inferioară domeniului schiabil din Poiana Brașov. Temperaturile scăzute au permis producerea zăpezii artificiale

Primăria Brașov a anunțat că din 13 ianuarie se va putea schia și în partea inferioară a masivului Postăvarul. Datorită temperaturilor coborâte din această săptămână, administratorii domeniului schiabil au reușit să producă zăpada artificială necesară pentru a amenaja și pârtiile Drumul Roșu și Sulinar.

„Se va putea schia până în Poiana Brașov, la telegondolă, pe Drumul Roșu, cu ieșire pe Subteleferic sau pe pârtia 3D și apoi Drumul Albastru. Schiorii experimentați vor putea coborî pe pârtia Sulinar, atât Zidul mare, cât și varianta fiind amenajate. Ieșirea se va face spre cabina Capra Neagră, pe varianta spre pârtia Bradul”, au precizat reprezentanții municipalității brașovene.

Starea pârtiilor este bună, mai ales că în ultimele două zile s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.

Stratul de zăpadă bătută pe pârtie măsoară 25 de cm în partea inferioară a masivului și ajunge până la 40 de cm pe pârtiile din zona superioară.

În acest weekend vor funcționa telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare va fi la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.