Compania Apa începe montarea contoarelor inteligente în Brașov și zona metropolitană. Care sunt obligațiile părților implicate?

Compania Apa SA Brașov va monta, în acest an, 32.000 de aparate de măsură de ultimă generație în municipiul Brașov și localitățile din zona metropolitană, cumpărate în baza unui contrac în valoare de 24,1 milioane lei fără TVA, a anunțat societatea. Montarea se va face exclusiv cu fondurile Companiei Apa, însă atât beneficiarii cât și operatorul trebuie să respecte o serie de obligații pentru ca această campanie de upgradare să aibă succes.

Procesul de contorizare este unul început acum câțiva ani, prin care au fost deja montate 20.000 de aparate de măsură.  Cu această ocazie însă, toate punctele de consum din aria de operare vor fi contorizate digital.

Localitățile incluse în această campanie sunt:

  • Municipiul Brașov, cu cartierele Schei, Șprenghi, Blumăna, Triaj, Răcădău, Tractorul, zona Centrului vechi, Gării și Temeliei, Noua, Bartolomeu, Stupini, Astra, Centrul Civic, Dacia, Florilor și Poiana Brașov.
  • Codlea, Ghimbav, Hălchiu, Satu Nou, Sânpetru, Podu Olt, Teliu, Prejmer, Hărman, Bod, Hăghig, Iarăș, Apața, Săcele, Rupea, Hoghiz, Homorod, Mateiaș, Racoș, Ungra.

„Facem precizarea că toți clienții din aria noastră de operare vor beneficia de acest tip de contoare, iar costurile sunt suportate în întregime de Compania Apa Brașov”, a anunţat operatorul, printr-un comunicat de presă.

Aceste aparate au următoarele avantaje:

  • au modul radio integrat și pot fi citite de la distanță, fără a fi deranjat clientul
  • detectează pierderile de apă, iar clientul poate fi avertizat dacă are o defecțiune la rețeaua interioară
  • afișează, pe lângă indexul total, debitul instantaneu
  • colectează date referitoare la consum (indecșii orari, debitele minime sau maxime orare, alarme)
  • au o durată medie de viață de 14 ani

Contorizarea inteligentă a tuturor punctelor de măsură din aria de operare este una dintre acțiunile întreprinse pentru conformarea la Directiva Europeană a Apei Potabile și la cerințele Autorității Naționale de Reglementare a Serviciilor Publice (A.N.R.S.C.), pentru controlul și reducerea pierderilor, a subliniat Compania Apa SA Braşov.

Pentru ca această campanie să fie un succes, este recomandat să fie respectate obligațiile ambelor părți implicate.

OBLIGAȚIILE COMPANIEI APA:

  • Să anunțe din timp, printr-un program săptămânal, localitatea, străzile unde se vor monta contoarele și intervalul orar. Pentru clienții care nu sunt acasă în acest interval, vor fi făcute reprogramări.
  • Montajul va fi realizat de echipe ale contractorului și ale Companiei Apa Brașov. Acestea sunt obligate să prezinte legitimațiile de serviciu, la intrarea pe proprietatea clientului.
  • Montatorii nu au voie să intre în locuințele clienților (cu excepția situației în care contorul este amplasat în imobil) și nici să primească atenții de vreun fel.
  • Să se asigure de completarea corectă a documentelor de demontare – montare

OBLIGAȚIILE CLIENTULUI:

  • Să permită accesul la căminul de branșament, în situația în care acesta este situat pe proprietatea acestuia.
  • Să se reprogrameze pentru montaj, la numărul de telefon 0268 926, în situația în care nu a fost găsit acasă în perioada programată

Informații privind programul săptămânal de schimbare a contoarelor vor fi transmise prin intermediul flyerelor atașate la factură, prin SMS-uri, pe pagina de Facebook, pe www.apabrasov.ro sau prin alte mijloace de comunicare.

1 Comentariu

  1. Buna ziua ,as vrea sa ma asigur ca am inteles bine ,montati aceste apometre cu citire radio in apartamentele oamenilor ?gratis !sau doar in caminele blocurilor?nu se intelege clar acest lucru ,eu chiar vroiam sa montez astfel de ceasuri incepand din luna martie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.