Fostul Spital de Dermatologie din Brașov stă să cadă. Dar, în plină criză sanitară, Consiliul Județean Brașov ar vrea să cumpere ce a vândut în anul 2012

Consiliul Județean Brașov se gândește să răscumpere fostul Spital de Boli Dermato-Venerice din Brașov. Clădirea, amplasată în vecinătatea Maternității Brașov, a fost în proprietatea Consiliului Județean Brașov până în anul 2012.

Intenția de a răscumpăra clădirea a fost anunțată de președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, în timpul dezbaterii Strategiei sanitare a județului Brașov, când se discuta despre criza spațiilor medicale din județul Brașov.

„Ce nu am putut rezolva, este partea de Oncologie. Am avut o discuție cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov și i-am spus că este momentul să cumpărăm fostul Spital de Dermatologie de lângă Maternitate, chiar dacă nu mai poate fi reabilitată clădirea. Este important să ai un teren care să îți permită dezvoltarea”, a declarat atunci Șerban Todorică.

În prezent, secția de Oncologie funcționează într-o clădire a Pavilionului Mârzescu din Brașov, dar aceasta ar trebui eliberată, pentru ca acolo să se amenajeze spații pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase.

În locul fostului spital era proiectat un hotel

Reamintim că în anul 2012, Consiliul Județean Brașov a vândut fostul Spital de Boli Dermato-Venerice pentru suma de 1,8 milioane de euro. Noul proprietar a avut în plan să demoleze clădirea, iar terenul să fie folosit pentru construirea unui hotel. Fiind vorba de o zonă istorică, Direcția de Cultură a Județului Brașov nu a aprobat proiectul.

Ba mai mult, în urma unei propuneri făcută de o asociație din București, pentru fostul spital au fost începute demersurile privind includerea în lista monumentelor istorice.

În tot acest timp, proprietarul fostului spital nu a făcut lucrări de întreținere și reparare a clădirii, astfel că aceasta a ajuns într-un stadiu avansat de degradare. Abia anul trecut, acesta a depus la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Brașov, documentația pentru realizarea unor lucrări la clădire.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.