După mai bine de 100 de ani de exploatare, un pod din județul Brașov va fi „pensionat”. Cel nou va costa peste 20 milioane lei

Construit în urmă cu mai bine de un secol, în perioada în care Transilvania era a Austro-Ungariei, un pod din localitatea Șercaia va fi scos din uz, acesta urmând a fi înlocuit cu unul nou. Acesta este pe pe DJ 131 P Șercaia – Hălmeag, iar notificarea privind depășirea duratei de exploatare de 100 de ani a fost transmisă în urmă cu mai mulți ani de autoritățile austriece.

Proiectul noului pod este în etapa pregătirii documentațiilor, în ședința de plen a Consiliului Județean Brașov din această săptămână urmând a fi aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți investiției.

Conform proiectului de hotărâre, valoarea totală a proeictului este estimată la 20.422.993 lei (inclusiv TVA), iar finanțarea este asigurată integral de la bugetul județului Brașov.  Noul pod va avea o lungime totală de 100,40 de metri și o lățime totală de 11,30 metri. Spre deosebire de podul ce va fi scos din uz, cel nou va fi realizat din beton, iar lucrările vor dura 15 luni.

Construirea unui nou pod a fost recomandată de specialiști, după ce în urma expertizării celui existent, au constatat că acesta este într-o stare critică.

În documentația aferentă proiectului de hotărâre de Consiliu Județean nu se menționează dacă se va demola sau nu vechiul pod.

Noul pod ar urma să facă parte dintr-un proiect mai amplu al autorităților din Șercaia, care au în plan să construiască o ocolitoare a localității.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.