Zi grea pentru salvamontiști. 51 de persoane au fost salvate de pe munte, iar 19 au ajuns la spital

Sursa foto: FB/ Salvamont judeţul Braşov

Un număr de 51 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de salvamontişti. Salvamont România a informat, duminică dimineaţa, că în ultimele 24 de ore au fost salvate 51 de persoane, iar dintre acestea 19 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

Cu o zi în urmă, în acelaşi interval de 24 de ore, opt persoane ajunseseră la spital.

În ultimele 24 de ore a crescut şi numărul apelurilor la Dispeceratul Naţional Salvamont prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor – s-au primit 56 de apeluri, faţă de 32 în ziua precedentă.

Acestea au fost:

  • câte 6 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Prahova, Salvamont Caraş Severin – Muntele Mic şi Salvamont Alba;
  • câte 4 apeluri pentru Salvamont Sinaia şi Salvamont Lupeni;
  • câte 3 apeluri pentru Salvamont Voineasa, Salvamont Gorj şi Salvamont Harghita;
  • câte 2 apeluri pentru Salvamont Predeal, Salvamont Mureş şi Salvamont Argeş;
  • câte un apel pentru Salvamont Brezoi, Salvamont Caraş Severin – Herculane, Salvamont Cluj, Salvamont Maramureş, Salvamont Mehedinţi.

S-au mai primit două apeluri pentru Judeţul Caraş Severin şi câte un apel pentru Judeţul Sibiu şi Judeţul Cluj.

La Dispeceratul Naţional Salvamont s-au mai primit 45 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Sâmbătă a fost marcată Ziua internaţională a salvatorilor de pe pârtiile de schi. Iar pe 11 februarie este Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112, care va fi marcată la Brașov și în alte localități din România, prin iluminarea unor clădiri emblematice în culoarea roșie. (detalii AICI).

Reamintim că sâmbătă, Salvamont Yărnești a avut o intervenție de urgență în Piatra Craiului, într-un „caz halucinant”, după cum l-au descris salvatorii montani.

Salvatorii din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Zărnești, au avut parte joi de o intervenție contra-cronometru, în care au fost puși în situația de a salva o turistă din Cehia, care s-a aventurat pe un traseu dificil din Piatra Craiului. Intervenția a fost descrisă de salvatorii montani zărneșteni drept „un caz halucinant”. Mai multe detalii, AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.