Comprest modifică graficul de colectare a deșeurilor

În scopul alinierii la ultimele modificări legislative, dar și din preocuparea constantă a operatorului COMPREST pentru valorificarea deșeurilor generate de comunitatea locală, a fost reorganizată activitatea de colectare a fracțiilor reciclabile, astfel încât cantitățile de deșeuri deviate de la depozitare să reprezinte un procent din ce în ce mai semnificativ.

Astfel cum deja suntem obișnuiți, sistemele de colectare sunt organizate pe categorii: fracția de hârtie/carton – pubelă albastră/sac inscripționat corespunzător, fracția de plastic/metal – pubelă galbenă/sac inscripționat, fracția de sticlă – pubelă verde/sac inscripționat.

Pentru a atinge cifre cât mai crescute pentru volumul de deșeuri reciclabile, activitatea a fost adaptată la standardele actuale de colectare, motiv pentru care începând cu data de 01.04.2024, deșeurile reciclabile din câteva din localitățile în care operatorul Comprest își desfășoară activitatea (Brașov, Ghimbav, Comăna, Vulcan, Șinca Nouă, Șinca și Mândra) vor fi colectate după graficele puse la dispoziția utilizatorilor în format fizic, dar și în format electronic folosind link-ul www.comprest.ro/info. Calendarele conțin informații privind zilele de colectare, dar și modul corect de precolectare a deșeurilor reciclabile, astfel încât acestea să poată fi valorificate.

Care este responsabilitatea unui utilizator al serviciilor publice de salubrizare în urma acestor modificări?

Este important să ne însușim 3 expresii esențiale: CURATE, PLIATE, GOLITE DE CONȚINUT.

Plierea deșeurilor este în avantajul nostru pentru că economisim spațiului de depozitare; faptul de a precolecta spre reciclare doar deșeurile curate și golite de conținut este, însă, obligatoriu. Un singur deșeu contaminat poate afecta întreg volumul de deșeuri deja colectate de operator. Ce categorii de deșeuri pot fi reciclate? În pagina RECI-Dicționar, operatorul Comprest a adunat câteva informații utile, dar și mici ponturi ce pot fi adoptate pentru a precolecta deșeurile reciclabile.

Acestea pot fi accesate folosind link-ul www.comprest.ro/reci-dictionar . Implicarea fiecăruia din noi este importantă! COMPREST – de 30 de ani în serviciul salubrizare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.