Explozie cu degajări mari de fum, la rafinăria Petromidia Năvodari. Planul roșu de intervenție a fost activat

Autoritățile intervin de urgență în această dimineaţă la rafinăria Petromidia din Năvodari după ce au fost alertați privind degajări mari de fum în urma unei explozii, a anunțat ISU Constanța. Autoritățile nu precizează dacă s-au înregistrat şi victime.

UPDATE Ora 10.00
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobroga anunţă că nu s-au înregistrat victime, însă au fost evacuate 20 de persoane din ză. La ora 10.00 va fi deyactivat planul roşu de intervenţie, iar autospecialele se vor retrage în bază. La faţa locului vor rămâne însă şase autospeciale pentru supravegherea zonei, au mai precizat pompierii.

“Au fost evacuate 20 de persoane. Nu sunt victime până acum, iar restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

**

La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Salvatorii intervin, în această dimineaţă, cu 6 mașini de stingere, două autoscări şi 3 ambulanţe SMURD.

În sprijin se deplasează o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești, a anunţat ISU Dobrogea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.