USR propune pentru primăriile Făgăraș, Victoria și Dumbrăvița oameni curajoși, muncitori și pregătiți să ducă mai departe lupta pentru interesul cetățenilor

În județul Brașov, USR își continuă netulburat procesul intern pentru desemnarea candidaților la alegerile locale. Filialele USR din Făgăraș, Victoria și Dumbrăvița, și-au ales recent candidații pentru funcția de primar, în cadrul Adunărilor Generale organizate conform statutului USR. Cosmin Poparad este candidatul USR pentru Primăria municipiului Făgăraș. Cristian Iosipescu este candidatul USR pentru Primăria orașului Victoria. Anisia Costescu este candidata USR pentru Primăria comunei Dumbrăvița. (*Articol al USR Brașov)

Cosmin Poparad este făgărășean, tatăl a doua fete și de 14 ani antreprenor în domeniul asigurărilor. A fost consilier local timp de aproape două mandate, începând din 2012, fiind cu mai multe ocazii independent (în Consiliul Local și în candidatura din 2020). Întreaga sa activitate politică s-a concentrat pe dezvoltarea municipiului și pe rezolvarea problemelor comunității, precum și pe cheltuirea responsabilă și transparentă a banilor publici. S-a consultat adeseori cu cetățenii, i-a ascultat și le-a dus vocea mai departe către administrația locală. Printre inițiativele sale în Consiliul Local se numără un proiect de HCL pentru scaderea taxei la salubritate, o dorință a comunității pentru care se strânseseră peste 3000 de semnături.

“Am fost, sunt și voi rămâne dedicat comunității! După o activitate susținută în cele aproape două mandate în Consiliul Local, m-am confruntat cu o atitudine ostilă față de mine și proiectele mele, care au fost ignorate de compartimentele subordonate primarului. Așa am luat decizia de a mă alătura echipei USR, singura formațiune politică cu adevărat interesată să asculte cetățenii și le soluționeze problemele.

Candidez la funcția de primar al Municipiului Făgăraș pentru că sunt dezamăgit de modul în care sunt conduse astăzi destinele Făgărașului. Îmi doresc să duc la îndeplinire proiectele pe care le-am susținut de-a lungul anilor, pentru a putea oferi cetățenilor cât mai multe motive de a rămâne în Făgăraș.”

Cristian Iosipescu este viceprimarul orașului Victoria, iar până în octombrie 2020, a fost inspector în cadrul Serviciului Fiscal Orășenesc Victoria. Trăiește în Victoria de la 14 ani, este tatăl a doi copii – o fată și un băiat, este sportiv de performanță, antrenor sportiv în cadrul Clubului Sportiv Chimia, secția de karate, și profesor la Clubul Copiilor Victoria. În calitate de viceprimar, s-a implicat în majoritatea proiectelor și reușitelor administrației locale, de la redeschiderea Spitalului Orășenesc sau accesarea fondurilor nerambursabile, până la dezvoltarea Clubului Sportiv Chimia, reamenajarea locurilor de joacă din oraș, campaniile de sterilizare și microcipare a animalelor de companie, reparațiile drumurilor, deszăpăzirea, evenimentele dedicate comunității, etc.

“Dacă ne dorim o schimbare, atunci trebuie să ne implicăm. Cu această convingere am intrat în politică și în USR și am candidat în 2020, cu aceeași convingere îmi îndeplinesc mandatul de viceprimar. Sunt mândru de ce am reușit să facem la Victoria în acești ani! Am dovedit că, prin muncă și cu sprijinul comunității, se pot face lucruri extraordinare. Și cred că trebuie să continuăm pe drumul acesta. Iubesc orașul Victoria și îmi doresc ca mai mulți tineri să poată avea un viitor aici, iar cei plecați să-și dorească să se întoarcă. Îmi doresc să oferim copiilor noștri un viitor așa cum îl merită, acasă, la Victoria.”

Anisia Costescu este antreprenor, activist în domeniul protecţiei animalelor și, din 2020, consilier în Consiliul Local Dumbrăvița. Locuiește în Brașov, dar a crescut la Dumbrăvița, la bunici. Este căsătorită și are un salon de frizerie pentru animale de companie. Iubește animalele și natura și activează de mulți ani ca voluntar în proiecte dedicate animalelor fără stăpân și protejării naturii. Anisia și ceilalți doi consilieri locali USR au reușit sa declanșeze singurul referendum local din județul Brașov și unul dintre puținele din România pentru demiterea primarului în funcție. Au obținut în instanță publicarea, de către primar, a unor documente de interes public privind contracte și achiziții pe care acesta le ținea secrete. Tot Anisia Costescu este cea care a reușit să oblige Primăria, cu ajutorul Prefecturii, să elimine taxa de branșare la rețeaua de gaz pe care o percepea în mod ilegal.

“La începutul mandatului de consilier local, credeam că treaba noastră este să aflăm care sunt problemele cetățenilor, să găsim soluții pe care să le implementăm cu ajutorul primarului și al angajaților din Primăria. Din păcate, la noi nu este așa: indiferent ce hotărăște Consiliul Local, primarul face doar ce vrea el, iar uneori nu îl putem opri nici măcar prin mijloace legale. Am simțit multă frustrare și dezamăgire în acești ani, când am descoperit câtă nedreptate și dezinteres se află în Primăria Dumbrăvița. Am depus atât de mult efort și suflet în scrierea de proiecte care mai apoi fie nu sunt votate, fie nu sunt implementate, în timp ce oamenii așteaptă rezultate. Am petrecut ultimii ani făcând pe detectivul și descoperind neregulile din administrația actuală și am înțeles că singurul mod de a ne face dreptate este să îi schimbăm de la conducere pe cei care ne-au mințit cu promisiuni repetate și nerespectate. Vreau să fiu chiar eu acel exemplu de politician de care cred că au nevoie România, Brașovul sau Dumbrăvița în care am crescut.”

Irineu Darău, președintele filialei județene:

“Le mulțumesc colegilor mei pentru asumare și sunt mândru să fac echipă cu ei: sunt oameni curajoși, muncitori și cu viziune, dornici să ofere comunităților lor un viitor mai bun. Noi, USR și Alianța Dreapta Unită, suntem pe poziții. Suntem alternativa la sistemul PSD, care a înghițit și PNL. Nu ne intimidează comasările și agresiunile, ci ducem mai departe lupta pentru interesul cetățeanului. Avem organizații puternice, avem oameni hotărâți și pregătiți, care rămân în picioare și nu cedează niciunei tentații sau amenințări.

USR și Dreapta Unită sunt singura formulă liberală, democrată, profund pro-europeană, de centru-dreapta și ne-extremistă care mai există în această țară. Singurul nostru obiectiv este să construim o Românie modernă, la toate nivelurile. De zeci de ani, mafia PSD-PNL subjugă administrațiile locale și se mufează la banii publici. Vom termina cu toate aceste interese obscure care ne țin pe loc județul și țara. Este momentul unei schimbări majore în cursul țării și al comunităților noastre. Iar pentru asta e nevoie de fiecare om. În democrație, destinul nostru se hotărăște la vot!“

*Articol al USR Brașov

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.