Campusul integrat dual de la Brașov, estimat la peste 250 de milioane de lei. Mai puțin de jumătate din sumă va fi suportată de Uniunea Europeană

Proiectul campusului integrat dual al Brașovului, pentru a fost obținută o finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență, va beneficia de finanțare europeană pentru mai puțin de jumătate din valoare. Cel puțin asta rezultă dintr-un proiect de hotărâre a Consiliului Local Brașov din 2 aprilie, prin care a fost votată valoarea totală a proeictului. Astfel, potrivit actului normativ amintit, valoarea totală a proeictului este estimată la 253.614.050 lei inclusiv TVA, iar din această sumă, 102.890.000 lei (cu tot cu TVA) reprezintă cheltuieli eligibile (suportate de Uniunea Europeană), iar diferența de 150.942.204 lei inclusiv TVA sunt cheltuielile neeligibile.

Costul investiției este cu mult mai mare decât cea anunțată de primăria Brașov anul trecut, când a fost semnat contractul de finanțare. La momentul respectiv, municipalitatea brașoveană estima o valoare totală a proiectului de 141 milioane de lei, din care 104 era reprezentată de asistența nerambursabilă.

Altfel, spus, la momentul respectiv, consorțiul care implementează proiectul (compus din Primăria Brașov – lider, din Consiliul Județean, o primărie din afara județului, Universitatea Transilvania Brașov, dar și din mai multe școli și societăți comerciale) estima că va contribui cu 37 milioane de lei. Acum va trebui să asigure o cofinanțare în valoare de peste 150 milioane de lei.

Campusul va fi construit in cartierul Stupini, pe str. Albinelor nr. 29, pe un teren al municipiului Brașov, în suprafață de 28.896 mp.

Campusul pentru invatamant dual va dispune săli de clasă, un cămin pentru elevi și studenți, ateliere, laboratoare, o sală de sport și alte facilități specifice

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.