Erwin Albu, candidat PNL pentru funcția de primar al municipiului Codlea doar pentru câteva zile. După ce și-a făcut calculele, Erwin a spus „pas”

Validat de Organizația Județeană a PNL în ședința din 27 martie, candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Codlea a fost schimbat. În locul lui Erwin Albu, cel validat în 27 martie şi anunţat la reuniunea de la Aro Palace, în prezenţa preşedintelui Nicolae Ciucă, mai nou s+a stabilit că pe buletinele de vot se va regăsi Marian Popoiu, în prezent consilier județean al PNL.

Noul candidat pentru funcția de primar al municipiului Codlea a fost prezentat de conducerea PNL Brașov într-o conferință de presă în care liderul liberalilor brașoveni, Adrian Veștea, a fost întrebat de ce nu se mai regăsește Albu pe listă.

„Nu l-am prezentat ca şi candidat (pe Erwin Albu – n.red.). Nu a fost prezentat în conferința de presă. La Aro (Aro Palace, unde s-a desfășurat ședința organizației județene a PNL, prin care au fost votați candidații pentru funcțiile de primar – n.red.) a existat intenția ca Erwin Albu să fie candidat pentru funcția de primar al municipiului Codlea. Erwin Albu putea să câștige foarte ușor alegerile din anul 2020, dacă nu ar fi existat acea alianță între ALDE și PSD”, a declarat Veștea.

De asemenea, Adrian Veștea a spus Erwin Albu este o „persoană extrem de implicată. Din păcate, nu a avut și nu are foarte mult timp pentru a-și asuma această candidatură. Este o decizie care îi aparține”.

Erwin Albu: „Mi-am dat repede seama că nu voi avea cu adevărat susținerea locală necesară”

În 30 martie, Erwin Albu i-a anunțat pe „vecinii din Codlea” că „a acceptat propunerea PNL Codlea  și a domnului ministru Adrian Ioan Veştea , președintele PNL Brașov , de a fi din nou candidatul acestei formațiuni pentru funcția de primar la alegerile locale din 2024. Le mulțumesc tuturor pentru acest sprijin și sunt hotărât să câștigăm împreună Primăria Municipiului Codlea pentru a pune această instituție cu adevărat în slujba cetățenilor”.

După câteva zile, în 2 aprilie, el i-a anunțat pe vecinii din Codlea că „am decis să mă retrag din cursa pentru Primăria Codlea. Am acceptat de curând propunerea de a candida, dar am destulă experiență și mi-am dat repede seama că nu voi avea cu adevărat susținerea locală necesară pentru a câștiga această cursă. Iar timp de pierdut nu am”.

Erwin Albu nu a oferit prea multe detalii referitoare la „susținerea locală”, aceasta putând fi tradusă și ca fiind un gest de neîncredere în forța PNL la nivelul municipiului Codlea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.