Percheziții la Primăria Ghimbav și la casa primarului Dorel Toma

Procurorii DNA au sigilat în această dimineață mai multe birouri din Primăria Ghimbav, într-o anchetă, care, potrivit unor surse din Primăria Ghimbav are legătură cu un contract mai vechi. De altfel, la sediul Primăriei, dar și la casa primarului Dorel Toma puteau fi văzute mașini ale Poliției și ale Jandarmeriei. Anchetatorii au stat la casa primarului până în jurul orei 12.00, când echipajul Jandarmeriei s-a retras. Sursele susțin că vor urma audieri și posibil măsuri legale. 

În schimb la Primărie erau în continuare polițiștii și jandarmii și, potrivit unor surse, în sediul Primăriei ar fi ajuns și Dorel Toma, după ce acesta a ieșit din curtea casei lui folosind o intrare laterală. 

Conform unor surse ancheta a demarat în urma unui dosar pornit de la o firmă din Slatina, județul Olt, care ar fi avut contracte cu Primăria Ghimbav. 

De asemenea este vehiculată informația potrivit căreia Dorel Toma, un politician influent în zona Brașovului, ar fi  avea legături cu Clanul Fluture din Drăgănești-Olt, care ar fi încheiat contracte și cu Primăria Ghimbav. De altfel, simultan cu perchezițiile de la Ghimbav, acțiuni similare erau în desfășurare și în județul Olt.   

Anul trecut, poliţiştii din Olt au efectuat 20 de percheziţii în 5 judeţe (Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman), la persoane bănuite că au derulat operațiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă şi ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 6.800.000 de lei prin evaziune fiscală și spălare de bani, implicate fiind firmele controlate de membrii Clanului Fluture. 
Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operațiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituții, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă.

Știre în curs de actualizare. 

1 Trackback / Pingback

  1. Primarul Dorel Toma, după ce a fost ridicat de procurorii anticorupție: „Am încredere în DNA” – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.