FOTO. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori pentru mai multe județe, inclusiv Brașovul. Până acum, iarna a fost „zgârcită”

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atenționare generală „cod galben” de ninsori însemnate cantitativ și viscol pentru 18 județe. Atenționarea este valabilă pentru perioada 27 decembrie, ora 22 – 29 decembrie, ora 20.00 și vizează județele Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea, Vâlcea.

Potrivit ANM, în perioada amintită, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar din dimineaţa zilei de sâmbãtã (28 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafalî în general de 50… 55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Deocamdată, în zonele montane din jurul Brașovului, stratul de zăpadă este subțire. De exemplu, în Piatra Mică, vineri, zăpada ajungea până la glezne, în condițiile în care, în această perioadă a anului, stratul de zăpadă trebuia să fie consistent. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.