GALERIE FOTO. De la Canionul Șapte Scări se poate coborî pe tiroliană

desch

Sistemul de tiroliene de la „Șapte Scări” a fost inaugurat sâmbătă. Traseul are o lungime de 2.174 de metri și este compus din 21 de segmente, cel mai scurt având 47 de metri, iar cel mai lung ajungând la aproape 300 de metri. Pe unele porțiuni se poate atinge o viteză de aproape 70 de kilometri pe oră, iar vizitatorii au ocazia de a vedea de la înălțime „Cascada cu Apă Vie”, dar și să treacă, în mare viteză,  printre copaci.

[scrollGallery id=176]

Punctul de pornire este la intrarea în Canionul „Șapte Scări”, iar sosirea este lângă noua cabană situată mai jos de popasul „Cascada cu Apă Vie”. De altfel, lângă această cabană a fost amenajate și două tiroliene pentru cei mici.

Pentru cei care folosesc cele 21 de tiroliene, tariful este de 50 de lei/coborâre, iar pentru copiii care le utilizează pe cele de la noua cabană se percepe o taxă de 20 de lei/30 de minute. Fiecare utilizator primește un ham, cască și mănuși, iar la pornire i se face instructajul.

Amenajarea sistemului de tiroliene a costat aproximativ 256.000 de lei, finanțarea fiind asigurată de Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Săcele.  Tot RPLP a amenajat și Canionul „Șapte Scări”, iar anul viitor are în plan reabilitarea Cascadei Tamina, unde se ia în calcul montarea unor poduri suspendate. În această zonă, peste Prăpastia Urșilor, regia are în plan și amenajarea unui traseu de tip „via ferrata”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.