Până la sfârşitul anului, pe Pasajul Fartec se va circula pe patru benzi

Până la sfârşitul anului se va circula pe patru benzi pe pasajul de la Fartec. Reprezentanţii Municipalităţii estimează că lucrările de dublare a pasajului vor fi gata până în toamnă. Până la acest moment s-a executat 70% din proiect, susţin constructorii, care spun că modul rapid în care se lucrează este datorat soluţiilor tehnice folosite pentru montarea grinzilor dar şi faptului că toate armăturile au fost realizate direct pe şantier. Până acum s-au realizat în totalitate trei din cele opt deschideri ale pasajului, fiecare cu câte nouă grinzi, toate coloane, pilele, culeele şi aparatele de prindere.


Partea veche a pasajului intră în reparaţii capitale

În urma acestei investiţii, Pasajul Fartec va avea două benzi noi, pe lângă cele două deja existente, fluidizând traficul în zona Stupini, la ieşirea spre Sighişoara şi Târgu Mureş. Cele două benzi în plus vor avea 682 de metri şi vor fi construite pe partea stângă a actualului pasaj, pe direcţia de ieşire din Braşov spre Sighişoara. Lucrările de dublare a pasajului presupun şi realizarea a două benzi şi a unui trotuar pietonal pe stânga, cu două rampe de acces – una de 78,5 metri, din direcţia Braşov, şi cealaltă de 360 de metri, din direcţia Stupini. Pentru sistematizarea circulaţiei, proiectul prevede bretele de legătură pentru Bulevardul Griviţei, strada Stadionului şi strada Grigore Ureche. După finalizarea dublării se va trece  şi la reparaţiile capitale ale vechii părţi de pasaj.

 

Investiţie din fonduri europene
Investiţia pentru dublarea pasajului de la Fartec se ridică la 13,423 milioane de lei+TVA, banii fiind alocaţi din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional- Axa I, cu o cofinanţare de 2% a Primăriei Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.