FOTOREPORTAJ/ Cetatea Rupea, o nouă faţa. Obiectivul se deschide în iunie

Cetatea Rupea se redeschide pentru public la 15 iunie.
inaugurare rupea - pt bvm (4)

Începute de mai multi ani, lucrările de reabilitare a Cetăţii de la Rupea, vor fi terminate până în 15 iunie. Investiţia se ridică la 26 de milioane de lei, sumă din care 98% a fost asigurată din fonduri europene.

[scrollGallery id=53]

Monumentul istoric de importanţă naţională a fost reabilitat în totalitate, fiind amenajate şi căile de acces către acest obiectiv istoric. În afara lucrărilor de reabilitare a cetăţii au fost realizate şi căile de acces către obiectiv şi au fost amenajate 100 de locuri de parcare pentru autoturisme şi alte 10 pentru autocare.  Pe platoul unde este parcarea pentru autocare va exista şi un centru de informare turistică. Pe lângă lucrările de reabilitare, Cetatea va fi pusă în valoare şi printr-un sistem de iluminare. 

Primarul oraşului Rupea, Flavius Dumitrescu, a precizat că în perioada următoare va începe şi o amplă campanie de promovare a Cetăţii Rupea, dar se vor organiza şi evenimente care să atragă turiştii: „În data de 1 iunie vom organiza o expoziţie de animale şi o petrecere câmpenească, apoi, în 15 iunie va avea loc deschiderea oficială a cetăţii”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.