Încă două luni, brașovenii racordați la sistemul centralizat de termoficare se vor mai spăla la căzănel

Viceprimarul Brașovului a anunțat într-o conferință de presă că în următoarea ședință a Consiliului Local va supune aprobării un proiect de hotărâre privind înființarea serviciului public de termoficare.

Decizia vine după ce Tetkron SRL este practic desființată în urma expirării licenței începând cu data de 21 decembrie 2015 și a neprelungirii acesteia din cauza problemelor financiare ale societății comerciale.

„În această perioadă se lucrează la inventarierea activelor Tetkron, care urmează a fi preluate de municipalitate. De asemenea, la următoarea ședință a Consiliului Local vom supune aprobării un proiect de hotărâre privind înființarea serviciului public de termoficare. Cred că în trei-patru săptămâni acesta se poate constitui. Totodată, va trebui să obținem licența de funcționare, iar această procedură cred că va mai dura două-trei săptămâni. Eu estimez că într-o lună și jumătate sau două luni, s-ar putea relua furnizarea agentului termic în sistem centralizat, iar acest lucru s-ar putea întâmpla dacă lucrurile nu se «împiedică pe drum»”, a explicat Bucur.

Piedica la care a făcut referire viceprimarul o reprezintă forul deliberativ local.

 „Deciziile legate de sistemul centralizat de termoficare vor trebui aprobate de Consiliul Local”,  a precizat Bucur.

De altfel, el a reamintit situația de la ultima ședință de plen a forului deliberativ local, când consilierii au votat „împotrivă”, în cazul unui proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a contractului de concesiune încheiat între municipalitate și Tetkron.

Veste bună doar pentru unii

Totuși, această veste este valabilă doar pentru brașovenii care primesc agentul termic de la cele 23 de unități de producție ale Tetkron, care acoperă doar o parte a orașului, adică o parte a cartierului Astra, Bartolomeul, sau zonele străzilor Iuliu Maniu sau Mihai Viteazul. În schimb, pentru ca și cei care au primit căldură și apă caldă de la sursele Bepco, cum este cazul cartierelor Tractorul, Noua, Florilor sau Scriitorilor, municipalitatea caută soluții.

„Va trebui să căutăm un furnizor, iar la procedură poate participa orice producător, dacă se încadrează în criteriile pe care le vom stabilit când vom demara procedura”, a adăugat Bucur.

Specialiștii Tetkron vor trebui să demonstreze că sunt buni

„Vom evalua schema de personal, astfel încât să avem o organigramă suplă, adaptată infrastructurii. Actualii angajați ai Tetkron au experiență într-o astfel de activitate, dar pentru selectarea personalului pentru noul serviciu vom organiza proceduri de selecție”, a mai spus viceprimarul.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.