Discursuri Hexi. PSD-iștii și-au adus artileria (g)rea de gură la Brașov

Doi social-democrați anunțați drept piese grele ale partidului, respectiv președintele executiv al PSD diaspora, cântăreața de muzică populară Ionela Prodan și Codrin  Ștefănescu, secretar General adjunct al PSD au venit ieri la Brașov pentru a le da o gură de ajutor candidaților locali.

Ei spun că au mers în piețe alături de Răzvan Popa, apoi, la o conferință de presă au dat de înțeles că social-democratul care vrea să devină primar al Brașovului era privit ca un adevărat… Obama sau Messia.

Personalitățile venite de la București au luat pulsul comunității brașovene și au aflat că nu este apă caldă în oraș. „E revoltător. Oamenii nu au apă caldă”,  a descoperit Prodan. Probabil că nu a aflat că „Obama” a părăsit discret frontul la ultima ședință de plen a Consiliului Local, cu puțin timp înainte de a se dezbate punctele legate de situația sistemului centralizat de termoficare.

Ștefănescu a spus că la Brașov, rata șomajului este de 11%. „Situația e dramatică pe front”, a anunțat el, fără a se informa că datele AJOFM Brașov, la conducerea căreia se află o social-democrată, sunt cu totul altele.

„Oamenii sunt disperați și îl privesc cu speranță pe Răzvan Popa. Unii aveau lacrimi în ochi”, a mai spus Ștefănescu.

O altă problemă descoperită de social-democrați a fost relația cetățean – Primărie

„I s-a cerut lui Răzvan Popa să deschidă ușile primăriei, să înființeze «consilii ale înțelepților» în cartiere. «Lasă-ne să vorbim. Să spunem ce avem de spus», au cerut oamenii. Au venit reprezentanții unor asociații de bolnavi, care au spus că în 4 ani nu au fost ascultați. În Brașov sunt în jur de 1850 de oameni bătrâni, bolnavi”, a spus Ștefănescu.

El s-a referit și la perioada în care viceprimar era Răzvan Popa și se ocupa de protecția socială. De altfel, candidatului i s-a cerut un punct de vedere privind această situație și a spus că primarul nu i-a primit pe oameni în audiențe.

În final, Ionela Prodan, care a spus de mai multe ori că este și profesor de istorie, a transmis soluția ei:

„Să ne unim, nu să ne batem și să ne împungem. Doctrina pentru oameni e una: să le fie bine. Toți politicienii trebuie să își dea mâna pentru dezvoltare locală”.

Practic, cele două minți luminate au transmis niște mesaje despre care se credea că este mai bine să fie transmise de persoane venite tocmai din Capitală, iar Ionela Prodan s-a remarcat prin tonul agresiv și cuvintele spuse cu un ton apăsat.

Cât despre consistența discursului cei de la centru au venit în fața presei brașovene cu un lot de „fraze Hexi”, adică diluate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.