Față de anul trecut, salariul primarului din Codlea a crescut cu 5.467 de lei pe lună. Salariile altor șefi au scăzut. Totuși Codlea are printre cel mai bine plătiți funcționari  

Angajații Primăriei Codlea vor primi salariile conform noii grile, dacă aceasta va fi aprobată de consilierii locali în ședința de plen de luna aceasta. Numărul 1 din punct de vedere al salariului va fi, logic, primarul Cătălin Muntean (PNL),  cu o indemnizație de 9.425 de  lei/lună, urmat de viceprimarul Mihai Cîmpeanu (PSD), cu o indemnizație de 7.975 de lei/lună, veniturile celor doi fiind stabilite prin lege. 

Asta după ce, potrivit declarațiilor de avere în care sunt menționate veniturile pe anul 2016, primarul a avut un salariu de 3.958 de lei /lună  (cu 5.467 de lei mai puțin față de noua grilă), iar viceprimarul de 3.366 de lei/lună  (cu 4.609 lei mai puțin față de noua grilă).

Anul trecut, primarul era „undeva la mijlocul grilei”

Viceprimarul a afirmat că, în medie, dacă proiectul de hotărâre privind aprobarea noilor grile va fi aprobat de Consiliul Local, în medie, salariile vor fi mai mari cu 10%, dar nu toți angajații vor fi pe plus.

„Conform noii grile, salariul unui şef de direcţie (Direcţia Arhitect şef şi Direcţia Asistenţă socială) de 7.000 de lei/lună, în loc de aproximativ 7.500 de lei/lună, iar a unui şef de serviciu de 6.300 de lei/lună, față de 6.600 de lei/lună. Decizia diminuării unor salarii a fost luată după ce se ajunsese ca primarul să fie undeva la mijlocul grilei, pentru că, în timp, unii dintre angajaţi au obţinut în instanţă acordarea unor stimulente. Acum, prin noua grilă de salarizare este restabilită ierarhia”, a declarat Cîmpean.  

În schimb, noua grilă prevede creșteri salariale cu aproximativ 40% pentru personalul contractual, dar nu mai mari decât cele ale funcționarilor publici.

Salariul minim la primărie: 1.670 de lei /lună

Conform noii grile, salariul secretarului oraşului va fi de 7.250 de lei/lună, iar cel al unui director, şef compartiment sau director executiv de  6.700 de lei/lună. În funcție de gradație, salariul unui auditor superior este cuprins între 4.575 de lei/lună şi 5.659/lună lei, leafa unui consilier juridic superior, poate ajunge la 5.038 de lei /lună, iar un referent la 3.372 de lei/lună.  Cel mai mic salariu al unui muncitor necalificat va fi de 1.670/lună de lei pe lună, fără sporuri. 

Dar În viitor, angajaţii Primăriei Codlea vor primi bonuri de masă şi tichete de vacanţă care vor mai rotunjo veniturile. Cel puțin așa zice viceprimarul.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.