Primele planuri pentru Festivalul de Dramaturgie Contemporană: trupe străine și un invitat special

 
Noul director al Teatrului Sică Alexandrescu, Dan Cogălniceanu, își va primi în scurt timp fișa postului, un capitol important fiind organizarea Festivalului de Dramaturgie Contemporană. 
 

Viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, viceprimarul care coordonează activitatea instituțiilor de cultură, a afirmat că noul manager na avea de analizat Regulamentul festivalului: „Dacă are propuneri de îmbunătăţire a acestuia, trebuie să transmită Primăriei, pentru  a fi aprobate printr-o hotărâre de Consiliu Local”. 
De asemenea,reprezentantul municipalității a afirmat la festival ar putea fi invitate și trupe de peste graniță.
„Am purtat deja discuţii cu Teatrul Mihai Eminescu din Chişinău. Avem în vedere și trupe din Ungaria, de la Budapesta sau Gyor, dar şi din oraşul german Nurnberg, cu care Braşovul a început să aibă o strânsă colaborare. De asemenea, avem în vedere invitarea și a altor trupe din orașe înfrățite cu Brașovul,  discuţiile în acest sens urmând a fi demarate în perioada următoare”, a anunțat Costel Mihai.  
Totodată, la festivalul de la Brașov ar putea ajunge Matei Vişinec, dramaturg român ale cărui piese sunt puse în scenă de teatrele din străinătate. „Discuţiile au fost începute de mai multă vreme, iar acum așteptăm ca artistul să ne confirme prezenţa”, a mai spus viceprimarul. 
Pentru organizarea Festivalului de Dramaturgie Contemporană din acest an, Teatrul Sică Alexandrescu va beneficia de suma de 350.000 de lei de la bugetul local al municipiului Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.