Cât gunoi au „produs” brașovenii care au mers la picnic în minivacanța de Sfânta Maria

Zilele libere din minivacanța de Sfânta Maria au fost un bun prilej pentru o plimbare în natură sau pentru o ieșire la un grătar. Unul dintre locurile cele mai vizitate din oraș a fost Muntele Tâmpa, care a fost luat cu asalt de brașoveni și turiști. Mulți au urcat cu telecabina, iar de la Panoramic au mai mers 350 de metri pe jos, până la platforma de belvedere de la litere. Bineînțeles, pentru o astfel de „ascensiune” și-au luat proviziile necesare: apă, suc, mâncare și alte cele. Așa se face că aleea dintre Panoramic și platforma de la litere s-a umplut de gunoaie. Potrivit directorului Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, din această zonă, în minivacanță s-au strâns aproximativ 50 de saci de gunoi, cele mai multe deșeuri fiind aruncate pe traseu, nu la coșuri. 

Și la locurile de picnic recolta a fost bogată. De la locurile de picnic „La Iepure” și  „Pietrele lui Solomon” s-au adunat  10,7 de tone de gunoi, față de 5,3 tone, câte se strâng într-un weekend normal. Totuși, reprezentantul firmei Urban, care administrează cele două zone de picnic a spun că „față de anii, cu anii precedenți, am observat o schimbare: pe lângă gunoaiele aruncate aiurea, s-au găsit chiar și saci cu deșeuri reciclabile”. 

În schimb, potrivit reprezentanților firmei Purline, care curăță locul de picnic de la lacul din Noua, în această zonă a scăzut cantitatea de deșeuri adunată de la picnicari, de la 50 – 60 de saci/zi într-un weekend normal, la aproximativ  30 de saci /zi în minivacanța de Sfânta Maria. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.