Voluntari din România, Estonia, Grecia și Franța au amenajat la Brașov o „sală de repetiții”. Cât va rezista?

Asociația pentru Integrare Socială și Protecția Mediului Feed-Back” Brașov (Centrul de Voluntariat Brașov) a inaugurat în părculețul de lângă Direcția de Sport și Tineret,  primele stații muzicale urbane din Brașov. Cei mici, și nu numai ei își pot testa talentul cântând la o chitară, la tobe și la alte instrumente neconvenționale. De asemenea, având n vedere că acest acest loc a mai fost amenajat de câteva ori și, de fiecare dată a fost vandalizat, pentru vizitatori a fost pregătită și o „secție de votare”, unde ei pot răspunde întrebării: „Cât vor rezista stațiilemuzicale?”. 

„Evenimentul a fost realizat de voluntarii asociației noastre, împreună cu voluntari din Estonia, Grecia și Franța – care efectuează, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat, un stagiu de voluntariat de 8 luni în Brașov. Aceste instalații au fost realizate din materiale reciclabile și simulează instrumente muzicale. Astfel, copiii prezenți la inaugurare au testat tobele, chitara și alte obiecte create de voluntari. Evenimentul a atras un număr impresionant de turiști din Germania, Polonia, Grecia, Israel, Spania, Maroc. Voluntarii au organizat și ateliere de educație ecologică, unde s-a creat o gamă diversă de obiecte din materiale reciclabile”, a declarat  Raluca Baco, coordonatorul proiectului. 

„Ne-am dorit să refacem acest spațiu care este supus vandalizării în mod sistematic. Deși ne-a fost greu să ne luăm din timpul nostru să facem ceva pentru comunitatea brașoveană, sperăm ca oamenii care vizitează parcul să folosească instalațiile noastre cu grijă și să ne respecte munca.” a declarat Nicolae Cioc, coordonatorul Centrului de Voluntariat Brașov. 

 Proiectul „Stația Muzicală Urbană” este implementat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, Asociația Laborazon,  în perioada 1 aprilie – 31 august 2017, și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, prin programul Spații Verzi, Componenta Spații Verzi Urbane 2017.

Bugetul total al proiectului este de 6.603,21 lei, subvenția acordată de Fundația pentru Parteneriat fiind de 5.243,00 lei, iar contribuția Asociației pentru Integrare Socială și Protecția Mediului „Feed-Back” Brașov este de 1.360,21 lei.

Inițiativa are ca scop încurajarea locuitorilor Brașovului să-și petreacă timpul liber în spațiile publice verzi din Municipiul Brașov, prin inserția unor obiecte interactive și inovative.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.