Tabără militară în Piața Sfatului la Festivalul de Reconstituire Istorică Brașov. La Cetățuie se va duce o luptă ca în secolul al XIX-lea

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov organizează, în perioada 18 August – 20 Augusta doua ediție a Festivalului internațional de reconstituire istorică Brașov, ce are ca temă „Asaltul Cetăţuii”. În cele trei zile vor fi abordate luptele purtate de ostaşii de naţionalitate română din armata habsburgică în timpul campaniilor napoleoniene, din anii 1792 – 1815, iar activitățile principale se vor desfăşura în Piaţa Sfatului. Acolo va fi amenajată o tabără militară de epocă în care participanţii, aparţinând unor asociaţii de reconstituire istorică din România, Republica Cehă şi Ungaria, vor efectua demonstraţii, prezentări, legate de tradiţiile militare de la începutul secolului al XIX-lea.

În după-amiaza zilei de 19 august 2017, lângă Cetăţuia Braşovului va fi organizată o „acţiune de luptă” demonstrativă, în conformitate cu tactica utilizată în urmă cu 200 de ani, cu realizarea unor efecte pirotehnice, într-un spaţiu special delimitat.

1 Trackback / Pingback

  1. Nicolae Pepene: „Lansăm acest asalt până când Cetățuia va reveni în patrimoniul Brașovului” – Brasov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.