Jandarmul de serviciu de la Judecătoria Brașov a salvat viața unui om care a făcut stop cardiac în sala de judecată. Jandarmul este cunoscut pentru spiritul său civic

Constantin Răzoare (mijloc) a primit placheta de onoare a IJJ Brașov

Jandarmul de serviciu,  însărcinat cu ordinea interioară la Judecătoria Brașov, i-a salvat viața unui cetățean care a făcut stop cardio-respirator în sala de judecată.  Plt. maj. Constantin Răzoare nu este la prima faptă care îi demonstrează sprijitul civic. În acest an el a găsit un portofel cu 816 de lei, a căutat proprietarul și l-a restituit.

Evenimentul de la Judecătoria Brașov s-a petrecut pe 11 octombrie, însă a fost făcut public de Jandarmerie abia acum, când colegii plutonierului major Constantin Răzoare i-au oferit o plachetă și au ținut să îl felicite public și pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Constantin Răzoare era de serviciu la asigurarea ordinii interioare în ziua în care s-a petrecut întâmplarea.  Unui cetățean i s-a făcut rău într-una din sălile de ședințe de la Judecătoria Brașov, iar președintele completului de judecată a  declanșat starea de pericol prin apăsarea butonului de panică. Jandarmul a intervenit în sală unde a observat un bărbat în vârstă întins pe podea în stare de inconștiență, prezentând simptomele unui stop cardio-respirator. Fără a se pierde cu firea, el a început să acorde primul ajutor, care în final s-a dovedit a fi vital pentru persoana aflată în stare de inconștiență.

După manevrele de resuscitare prin masaj cardiac făcute sub îndrumarea unei doamne avocat care deținea cunoștințe medicale, bărbatul a ieșit din starea de inconștientă, recăpătându-și și activitatea cardiacă. Concomitent, un alt jandarm aflat în zonă a anunțat Serviciul de Ambulanță, prin 112. Constantin Răzoare a continuat să ofere sprijin chiar și când a ajuns la fața locului ambulanța SMURD, până la preluarea persoanei și transportul la spital.

Pentru spiritul civic manifestat și faptul că a salvat viața unui om, conducerea Tribunalului Brașov i-a oferit o diplomă de merit, iar conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov l-a recompensat prin acordarea PLACHETEI DE ONOARE a Inspectoratului.

 

Constantin Răzoare nu este la prima acțiune care îi demonstrează spiritul civic

Tot în acest an, aflat în timpul liber, Constantin Răzoare a găsit un portofel uitat pe o masă, într-unul din fast-food-urile din Brașov și parțial acoperit cu șervețele.

“Colegul nostru a chemat șeful de sală să asiste la deschiderea portofelului pentru a găsi indicii care ar duce la identificarea persoanei care l-a uitat. După ce a sosit șeful de sală au deschis portofelul observând în acesta două cărți de identitate, carduri și o sumă de 816 lei. L-a informat pe șeful de sală că se va deplasa către Tribunalul Brașov pentru a preda obiectul găsit colegului său aflat în serviciu, în scopul trecerii la căutarea și identificarea proprietarei portofelului spre a-i fi restituit. Persoana care a uitat portofelul a fost identificată la locul de muncă, stabilit pe baza datelor înscrise pe cardul de sănătate eliberat de angajator. Astfel s-a restituit portofelul, iar bucuria de pe chipul persoanei din momentul restituirii bunului pierdut a exprimat pentru noi, jandarmii, mulțumirea unei fapte bune puse în slujba comunității”, povestesc colegii despre Constantin Răzoare.

Mesajul colegilor pentru mlt. maj. Constantin Răzoare: “Zece de ani de carieră militară în Jandarmeria Brașov și-au pus amprenta asupra caracterului și acțiunilor plt.maj. Constantin Răzoare astfel că, la momentul acesta, noi, colegii lui, ne putem mândri cu un camarad de excepție pe care putem conta în orice situație, iar societatea brașoveană poate afirma că are în rândurile ei, pe lângă un jandarm dăruit profesiei sale, un cetățean model pentru generațiile ce vor urma”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.