Primăria Brașov, dispusă să plătească 252.247,61 de euro pentru a afla ce tip de pasaj se va construi între Sala Sporturilor și strada Turnului și cât va costa acesta

Anunțat încă de acum doi ani, proiectul pasajului de peste liniile ferate de la Gara Mare,  care va lega centrul Brașovului de zona Tractorul-Coresi a intrat în prima fază: elaborarea studiului de fezabilitate. Astfel, Primăria Brașov a lansat licitația privind elaborarea acestei documentații, valoarea estimată a contractului fiind de 1,154,840 lei  (252,247.61 euro), fără TVA.  

Firma care va câștiga licitația va trebui să termine documentația în termen de trei luni de la emiterea comenzii de începere a serviciilor, perioadă în care va avea de pregătit două variante.

„Studiul de Fezabilitate va trebui să studieze două variante. Prima este un pod hobanat (pe cabluri – n.n.) cu două căi rutiere și câte 2 benzi pe sens, pistă de biciclete și trotuare. A doua variantă este un pasaj clasic cu trei benzi pe sens, din care una pe sens, specială pentru transportul în comun”, a declarat administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz.

Pasajul va porni de lângă Sala Sporturilor, din zona terenurilor de tenis și va ajunge pe strada Turnului, în zona Corpului J al Universității Transilvania.

Obiectivul de investiții este inclus în Planul de Mobilitate Urbană a Brașovului, astfel că pentru finanțarea lucrărilor, municipalitatea va încerca să obțină fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.