UPDATE. FOTO. Sute de brașoveni protestează împotriva „revoluției” fiscale

Ora 18.30: Peste 600 de brașoveni protestează duminică seara în fața Prefecturii, împotriva anunțatei „revoluții“ fiscale și pentru apărarea legilor justiției.

În stradă se află și câteva figuri cunoscute din Brașov, printre care președintele Asociației Pro Democrația, Ionuț Țața, liderul sindical Fănică Gabor sau fostul consilier local Szente Ladislau de la UDMR.

„România e guvernată în continuare în mod neprevizibil, neplanificat. De pe o săptămînă pe alta se schimbă Codul Fiscal prin ordonanţă de urgenţă, se schimbă taxele, se schimbă impozitele. Oamenii care au ieşit în stradă sunt nemulţumiţi pentru că li se impactează salariile, baza de impozitare, şi nu ştim ce ne aşteaptă anul viitor, pentru că acum se mută nişte taxe dintr-o parte în alta, dar peste o lună-două pot creşte nişte impozite. Această lipsă de previzibilitate trebuie să dispară, trebuie să avem dezbateri despre modul în care facem taxare şi fiscalitate în România. De partea cealaltă, angajatorii sunt la fel de băgaţi în colţ, pentru că nici ei nu ştiu ce-i aşteaptă anul viitor”, a rezumat Ionuț Țața, de la Pro Democrația, câteva dintre motivele protestului.

Ora 19.30. De la Prefectură, protestatarii au pornit în marș pe traseul Bulevardul Eroilor – Livada Poștei – Strada Mureșenilor – Piața Sfatului, unde au ținut un moment de reculegere în memoria novembriștilor care nu mai sunt printre noi. De asemenea, au desfășurat steagul de mari dimensiuni și ai scandat, printre altele, „Gașca penală, rușine națională” sau „Justiție, nu corupție”. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”230″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

În momentul maxim, numărul de protestatari a ajuns la 1.500. 

Ora 20.00: Din Piața Sfatului protestatarii s-au întors la Prefectură, pe strada Republicii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.