Muzeul Județean de Istorie Brașov obținut o finanțare prin AFCN pentru „Reconstituirea Istorică” din 2018

Muzeul Județean de Istorie Brașov a anunțat că a câștigat o nouă finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). De această dată, cu 92,67 puncte din 100 puncte, a fost obținută o finanțare de 74.800 lei pe aria culturală ,,Proiecte de Tip Festival/cu Caracter Repetitiv” pentru Festivalul Internațional de Reconstituire Istorică Brașov, ediția 2018.

La această arie tematică au fost selectate 36 de proiecte din 177 proiecte depuse. Festivalul Internațional de Reconstituire Istorică Brașov este singurul festival din municipiul și județul Brașov care a obținut finanțare AFCN în această sesiune.

În anul 2017, Muzeul Județean de Istorie Brașov a câștigat și implementat 4 proiecte cu cofinanțare AFCN: ,,Războaie în Bastionul Țesătorilor  – rezidențe artistice”, ,,Orașul Stalin pe înțelesul tuturor”, ,,Gala Brașov 1987″ și ,,Festivalul Internațional de Reconstituire Istorică Brașov”, ediția 2018.

Tema festivalului internațional de reconstituire istorică de la Brașov, la ediția a III-a, în anul 2018, va fi Centenarul Armistițiului Primului Război Mondial.

La evenimentul cultural programat în perioada 9 – 11 noiembrie 2018 au confirmat deja participarea asociații de reconstituire istorică din România, Franța, Anglia, Bulgaria, Germania, Austria și Cehia.

,,Festivalul Internațional de Reconstituire Istorică Brașov nu este un discurs despre învingători și învinși. El își propune să dea înțelesuri corecte sfârșitului Primului Război Mondial, iar acestea, împărtășite miilor de vizitatori, vor genera, la rândul lor, noi conținuturi care să îmbogățească viața culturală a Brașovului, orașul care în 1918 a trecut de la marginea unui imperiu în inima unui regat. Este un festival care deși apelează la tradițiile militare urmărește promovarea diversității culturale și a toleranței între foștii inamici istorici, prezintă urmările marelui război în istoria popoarelor Europei, schimbările de esenţă la nivelul mentalităţilor colective care au influențat pe termen lung societățile europene, consecințele teribile provocate de apariţia celor două ideologii criminale: nazismul şi comunismul. Prin implementarea proiectului dorim să dăm continuitate unui concept cultural de tip reconstituire istorică, care a permis și va permite brașovenilor și oaspeților orașului Brașov să înțeleagă istoria printr-o formulă culturală atractivă, inedită, interactivă, accesibilă„, a declarat directorul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.